Publicat el 13/03/2020

Del 4 al 26 d’abril, es podran veure totes les fotografies guanyadores, així com la selecció de curts finalistes i premiats, durant la celebració del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella

Per primera vegada en els 44 anys d’història del Trofeu Torretes de Fotografia, el Premi d’Honor ha anat a parar a mans d’una dona. Lourdes Gómez Fernández, d’Almerimar (Almeria), ha estat la guanyadora del preuat Trofeu.
La seva obra completa es podrà veure a la Fàbrica Llobet de Calella, del 5 al 26 d’abril, durant la celebració del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, que enguany arriba a la seva 15a edició, juntament amb la resta de fotografies premiades. (La Fàbrica Llobet acull, també, una vintena d’exposicions més d’artistes vinguts de diferents països.

Pel que fa al Trofeu Torretes de Curtmetratges, el Premi d’Honor de la 26a edició ha estat pel director procedent d’EEUU, Guy Nattiv, pel seu curt “Skin”, protagonitzat per Jonathan Tucker, Danielle Macdonald i Ashley Thomas.
“Skin” es podrà veure el dia 20 d’abril a la Sala Mozart, en la sessió de nit de projecció de films seleccionats, i també serà projectat durant l’acte de cloenda del FESTIMATGE, que tindrà lloc el 26 d’abril també a la Sala Mozart.
Al llarg de tot el mes, hi ha programades diverses sessions de projecció on gaudir dels curts seleccionats en el Trofeu d’enguany .
El FESTIMATGE inclou també altres activitats, com tallers de fotografia, tertúlies fotogràfiques, mercat del Col·leccionista de Cinema, mostra de cinema 9,5mm, homenatges cinematogràfics a Charles Chaplin, en el 130è aniversari del seu naixement, o al film “Verd Madur” de Rafael Gil, en el 60è aniversari de la seva estrena.

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 47a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 44 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 26 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival a diversos espais de la ciutat: Sala Mozart, Espai Caixa, Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal.

Enguany, el FESTIMATGE 2020 celebra la quinzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. I, com a novetat, inclou una temàtica dins la seva programació: el 130 aniversari del naixement d’en Charles Chaplin. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.

Per a més informació:  www.festimatge.org

Deixa un comentari