Publicat el 05/04/2018

Un any més,  Calella esdevindrà punt de trobada dels amants del cinema i la fotografia

Calella (El Maresme) tornarà a ser la ciutat de la imatge durant el mes d’abril i, un any més, esdevindrà punt de trobada dels amants del cinema i la fotografia. 24 exposicions de fotografia, més de 100 curtmetratges de ficció, animació i documentals , 2 tallers de fotografia, sortida cultural amb aficionats al cinema 9,5mm, cinema-col•loqui, sessió de cinema en 3D, Mercat del Col·leccionista, sessió de cinema 9,5mm, mostra de treballs realitzats amb found footage… són algunes de les propostes que ofereix el FESTIMATGE d’enguany.

El FESTIMATGE comença amb la inauguració del dia 7 d’abril a les 21 hores, amb la projecció d’un videomapping sobre la façana de l’Ajuntament Vell, realitzat per en Marçal Mora.
Durant l’acte, presidit pel president de Foto-Film Calella, Sr. Xavier Rigola, i l’alcaldessa de Calella, Sra. Montserrat Candini, es farà la presentació de totes les activitats que reunirà el festival.
La inauguració donarà pas a la primera de les activitats del FESTIMATGE, la inauguració de l’exposició “ESPAI CLOS” (EL FAR) de Guilllem Torné, que s’exposa a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell i que es podrà visitar durant tot el mes de abril.

El FESTIMATGE és únic al món. El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat:
La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 45a edició;
El Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 42 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi;
I, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 24 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, es realitzen més de 10 sessions repartides entre el cinema Sala Mozart (sessions de 3 hores cada dia de projecció), la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal.

Enguany, el FESTIMATGE 2018 celebra la tretzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.

Un festival cada vegada més internacional
Tot i ser un Festival aparentment local, el FESTIMATGE té un caràcter singular que li fa travessar fronteres, convertint-se en un promotor del municipi, en un referent per la imatge i en un punt de trobada per a professionals i aficionats a la fotografia i al cinema, que arriben de tot el món.

El FESTIMATGE rep una gran majoria de les seves propostes de fora del país. Els participants al Trofeu Torretes de Fotografia d’enguany provenen de 62 països diferents, països tan diversos com Birmània, Malàisia, Macau, Taiwan, Katar, Vietnam, Xile, Uruguai, Canadà, EEUU, així com de diversos països europeus…
Pel que fa al Trofeu Torretes de Curtmetratges, els participants d’aquest any són originaris de 39 països diferents, com Kosovo, Eslovènia, Letònia, Nepal, Sàhara Occidental, Republicana Dominicana, Corea del Sud i diversos països d’Europa…

Per la seva banda, els participants a la Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm arriben de diversos països europeus.

El FESTIMATGE 2018
Enguany, la dona pren un paper destacat en el FESTIMATGE. Per primera vegada, de les 24 exposicions de fotografia que es podran visitar durant el festival, sis són fetes per dones. El Festimatge no decideix els autors pensant en la paritat, sinó que la qualitat prima per sobre de tot. Així que les dones que, en aquesta edició presenten les seves obres, ho fan com a artistes per damunt de tot.
L’any passat es va dur a terme una prova pilot organitzant una mostra de treballs realitzats amb found footage pels alumnes de l’Institut Euclides de Pineda de Mar. Va ser un èxit i, enguany, es consolida. El found footage és una tècnica que es basa en la recollida d’imatges diverses en format 9,5 que no tenen autoria, es recuperen i els alumnes creen propostes audiovisuals, barrejant aquestes, segons els seu criteri. El resultat són “diferents històries” amb les mateixes imatges.
L’any passat es va crear el carnet de fidelitat del FESTIMATGE, que enguany es tornarà a lliurar, amb el que es vol animar als ciutadans a participar de les diverses activitats organitzades. Tothom que ho desitgi pot demanar gratuïtament el carnet del Festimatge, que serà segellat cada vegada que es participi en una activitat. Al final del festival aquest carnet es podrà lliurar i, entre totes les persones que hagin participat en més de 10 activitats, es sortejarà una nit per a dues persones a un Vilar Rural.

Enguany, el FESTIMATGE continua amb el Concurs a Instagram que premia la millor fotografia relacionada amb l’edició actual.
Entre el 7 d’abril (moment de la inauguració del FESTIMATGE) i el 28 d’abril a les 24 hores, es poden fer i enviar tantes fotografies com es desitgi.
Durant l’acte de cloenda del 29 d’abril es projectaran les 10 fotos finalistes i es donarà a conèixer la guanyadora, que rebrà una nit per a dues persones a un Vilar Rural.
#festimatge2018@festimatgecalellawww.facebook.com/festimatge  – www.twiter.com/festimatge

Per a més informació: www.festimatge.org
Programa d’activitats del FESTIMATGE: http://www.festimatge.org/index_ant.html

Deixa un comentari