Publicat el 02/11/2017

Del 2 al 19 de novembre s’organitzen activitats molt diverses i per a tots els públics. Dissabte 11, diada de Sant Martí

Novetats
Entre les novetats d’enguany, destaca el dia 3 de novembre, a les 18h, la narració de la llegenda del patró de la població, Sant Martí, a càrrec de Cristina Armengol. A continuació, tindrà lloc un concert de la Banda Municipal i l’estrena de l’himne de la Festa Major, a la plaça de Missa, i, a les 20h, La Unió acollirà la inauguració d’una exposició retrospectiva sobre els 25 anys de trajectòria dels Chapertons Còmic Teatre. La companyia liderada pel teianenc Ernest Tarradas reviurà els millors gags dels seus espectacles el 9 de novembre, a les 21h, a La Flor de la Palma.
Programa: http://www.teia.cat/documents/diversos/programaFM2017.pdf

Activitats familiars
Les activitats familiars comencen amb tot un clàssic: el Què d’aquí, un concurs per posar a provar els coneixements sobre Teià en equips de quatre persones que es farà el dia 3 a les 22h al teatre de la Palma.

Dissabte 4, Paula Moya conduirà a La Unió una sessió de Música en família amb danses, cançons, massatges i jocs de falda en dues tandes: a les 10.30h per a nens de 0 a 3 anys, i a les 12h, per a infants de 3 a 5 anys. Mentrestant, a l’exterior, Artistraç convidarà els més petits a pintar i guarnir el carrer d’Àngel Guimerà i a fer-hi un vermut plegats.

Dimarts 7, a les 18h, a la Biblioteca tindrà lloc un espectacle de titelles basat en el clàssic Allà on viuen els monstres i divendres 10, a les 17h, hi haurà discoteca infantil al poliesportiu.

Per acabar, diumenge 12, a partir de les 11h, es farà la baixada de vehicles sense motor per la riera des de can Cambray. Seguidament arribarà el torn de la guerra de bombardes al torrent de can Mateu, i, per la tarda, acomiadarem la Festa Major amb jocs populars i una xocolatada al parc de can Godó amb el grup d’animació La Tresca i la Verdesca.

Nits joves
Divendres 3, el Casal de Joves organitzarà una nit de jocs de taula a partir de les 21h. L’endemà dissabte 4, després del correfoc, se celebrarà la tercera edició del festival Petem la nit la nit amb els millors dj’s fins a ben entrada la matinada.

Per al divendres 10, la regidoria de Promoció Econòmica ha muntat un nou Cercatapes en què participaran diversos establiments de restauració, prèvia a la Nit Jove al poliesportiu. Fins a les 6h, hi actuaran els grups Smoking Souls, Sense Sal, Pd Membrillo i l’Orquestra Mitjanit.

Cultura popular
Dissabte 4, a les 18.30h, el correfoc infantil i la tabalada
precediran la lectura del pregó d’enguany, a càrrec de la Colla de Dimonis, que ho rematarà tot amb un correfoc espectacular, on es presentarà la bèstia de foc de Teià: en Batraci.

Diumenge 5 al matí, Teià donarà la benvinguda a la XXXI trobada de Gegants, i, a les 18h, la Coral Esclat celebrarà 40 anys acompanyada de la Coral Picarol, a l’església.

Tradició
Dissabte 4, a les 9h, els germans Jordi i Josep Maria Balada faran una passejada guiada en què explicaran l’origen dels noms dels carrers del poble. A les 18h, el Duet New York oferirà un ball de tarda per a la gent gran a La Unió.

Divendres 10, a les 22h, La Flor de la Palma acollirà un concert de cançons catalanes, sarsueles i èxits musicals de tots els temps amb l’Orquestra Titanium.

Dissabte 11, diada de Sant Martí, el poble es llevarà amb repic de campanes. A les 11h, se celebrarà l’ofici de Festa Major, seguit de la fotografia de tots els Martins i Martines a l’escala de l’Ajuntament, sardanes i concurs de relleno.
 A les 18.30h, tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels guardons honorífics Tei de Plata i Teianenc de l’Any, a La Unió. La jornada prosseguirà al Poliesportiu, a les 22h, amb un sopar de pel·lícula amb disfresses al·lusives al món del cinema, i es clourà a les 23.30h amb el ball de Festa Major, a càrrec de la Banda del Drac.

Per últim, diumenge 12, a les 13h, a la plaça de Sant Martí s’hi farà el ball de llancers, i, a les 20h, es projectarà un muntatge musical amb les imatges de la Festa, amanit amb pa amb vi i sucre i l’encesa del campanar.

Activitats esportives
Un cop finalitzats els actes pròpiament festius, el cap de setmana del 18 i 19 de novembre es duran a terme diverses activitats esportives.
Dissabte a les 9h es disputarà el torneig de tennis taula a La Unió, mentre a la plaça de la Cooperativa s’hi farà, a partir de les 11.30h, una màster class de Holi Zumba en què es combinarà l’exercici aeròbic amb pols de color de l’Índia.

El programa es tancarà diumenge amb la XIV edició de la cursa popular de bicicleta de muntanya organitzada pel CET, a les 9h, i l’Open del Club de Dòmino de Teià al Bar la Masia.

 

Deixa un comentari