Publicat el 28/10/2016

Tant la portada com les il·lustracions del llibret són obra de l’artista teianenca Laura Soler, dibuixant especialitzada en animació en 3D. En concret, l’obra triada es titula Deteiàdament i va formar part de l’exposició Teià Polièdric que es va realitzar a La Unió el passat mes de juliol. 

Ara, Soler l’ha acolorida especialment per a l’ocasió. Hi apareixen llocs emblemàtics de la població com l’església parroquial, els gegants, el Sant Crist, el Mercat Municipal, la Biblioteca, la Palma o el parc de can Godó. De la mà d’un noiet en patinet i el seu gosset, i d’una parell d’avis asseguda en un banc de la Riera, al seu interior trobarem el calendari i la descripció de les diverses activitats de la Festa Major.

“N’hi ha de tots colors i per a totes les edats: propostes culturals, esportives, familiars i juvenils”, explica el regidor de Cultura, Francesc Ribas. El programa és fruit del treball de la Comissió de Festes i la implicació d’un bon grapat de veïns i entitats del poble, a les quals l’Ajuntament vol agrair la seva implicació. Per a Ribas, l’associacionisme “és el tret diferencial de Teià, i això fa que més d’un 70% de la programació sigui de producció local”.

En total, són trenta les entitats i col·lectius que hi han treballat, com trenta són també els anys que complirà la Trobada de Gegants, i trenta els anys de vida de l’Esplai Itaca. Per celebrar-ne l’aniversari, el pregó inaugural del dia 4 de novembre serà cosa seva. I ja han avançat que serà “participatiu i teatral”.

Novetats
La columna vertebral de la Festa Major reposa sobre tot un seguit d’activitats tradicionals d’arrel popular, però al seu entorn apareixen cada any noves iniciatives que l’enriqueixen i la fan més atractiva. Enguany és el cas del cercatapes del dia 11, del sopar de nassos del dia 12, de les exposicions de Joan Casellas a La Unió i de la història local del tèxtil a can Llaurador, o de les jornades de portes obertes del celler romà i del nou Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora del cap de setmana del 19 i 20 de novembre.

Deixa un comentari