Publicat el 23/06/2022

La Festa Major de Sant Pere 2022 se celebra del 25 al 29 de juny. Enguany, compta amb una novetat: el Repicó de la Festa Major, que allargarà els actes festius durant uns dies, del 30 de juny al 3 de juliol

 

 

 

A més a més, la segona edició de la mostra gastronòmica Escuracassoles s’estendrà durant les dues celebracions, entre el 25 de juny i el 3 de juliol. Tothom al carrer per celebrar el retorn de la festa grossa del Masnou!

Durant La Festa Major:

Fira d’atraccions
Del 23 de juny al 3 de juliol
Pistes esportives Pau Casals
Horari: dies feiners, de 17 a 24 h. Dies festius, de 17 a 1 h.
Franja horària inclusiva sense música: de 17 a 18 h.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

El trenet de la fira
Del 24 al 26 de juny
Horari: de 17 a 22 h.
Aneu a la fira d’atraccions en trenet!
Parades: plaça Nova de les Dones del Tèxtil (c. d’Itàlia) i fira d’atraccions (c. d’Isaac Albéniz). El trenet és per anar d’una parada a l’altra. Caldrà baixar obligatòriament en arribar al final del recorregut, ja sigui a la plaça Nova de les Dones del Tèxtil o a la fira d’atraccions.
Recorregut: plaça Nova de les Dones del Tèxtil – carrer d’Itàlia – Pintor Domènech – Josep Estrada – Torrent de Vallmora – Isaac Albéniz – Pau Casals – plaça d’Espanya – passeig de Romà Fabra – carrer d’Itàlia.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

2a edició de l’Escuracassoles
Del 25 de juny al 3 de juliol
Jornades gastronòmiques als establiments de restauració del municipi del Masnou. Des del 25 de juny fins al 3 de juliol, es podran degustar plats, platets i tapes als establiments de restauració que participin en aquesta segona edició, maridats amb vins i caves de la DO Alella.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

Exposició “Cartells i programes de Festa Major”
Del 10 de juny al 3 de juliol
Espai Casinet, sala C
Exposició de programes i fullets de la Festa Major del Masnou, des de finals del segle XIX fins als nostres dies. S’hi podrà veure l’evolució al llarg del temps de la celebració de Sant Pere, des dels programes de ball de finals de segle XIX i principis del XX fins als programes més elaborats i plens d’actes dels anys vint i trenta. S’ofereix la possibilitat, també, d’observar l’evolució en l’estètica i la coberta dels programes, i la inclusió de la publicitat, poemes i altres textos.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

Exposició fotogràfica “Mirades”
Del 25 de juny al 15 de juliol
Edifici Centre
Exposició fotogràfica que dona a conèixer les mirades dels infants i el seu valor. Imatges preses per 45 infants del Centre Obert Maricel, amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament del Masnou, l’Associació Fem Fotografia i l’Associació UNESCO el Masnou. Les imatges són la lliure captació que han fet els infants amb el rerefons del seu concepte de vida representat a través d’imatges de persones, animals, plantes i indrets del nostre municipi amb què, per una raó o altra, se senten identificats. Les imatges aniran acompanyades d’una poesia redactada pels mateixos infants amb la col·laboració d’una poeta del municipi.
Ho organitza: Centre Obert Maricel.

Guarniment al carrer de Sant Rafael
Del 27 de juny al 3 de juliol
Ho organitza: Associació de Veïns del Carrer de Sant Rafael

Exhibició dels gegants
Del 25 de juny al 3 de juliol
Casa de la Vila
Ho organitza: Ajuntament del Masnou. Hi col·labora: Colla de Geganters del Masnou,

Fotoreclam per la igualtat
Del 25 de juny al 3 de juliol
Plaça de la Igualtat (davant el núm. 23 del c. de Roger de Flor)
Feu-vos una foto per visibilitzar el vostre compromís amb la diversitat i la llibertat i compartiu-la amb l’etiqueta #ElMasnoudivers.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

Racó de lectura LGTBI+
Del 25 de juny al 3 de juliol. Espai Jove Ca n’Humet
Espai de lectura creat per apropar materials de lectura que representin i expliquin la diversitat de gènere, les vivències trans i els nous discursos que plantegen altres maneres de viure el gènere de manera menys rígida i més lliure per a tota la societat. A l’espai hi trobareu una guia de lectura amb tot el que us pot oferir el fons de LGTBI de la Biblioteca Joan Coromines. Activitat inclosa en la programació d’activitats #ElMasnoudivers, en commemoració del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI.
Horari: Matins de dilluns, dimecres i divendres, de 9 a 13 h, així com l’últim dissabte de cada mes. Tardes de dilluns a dissabte, de 16.15 a 20.45 h.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

Punt Lila
25, 26 i 28 de juny
De 23 a 3 h
Platja d’Ocata
Per Festa Major s’instal·la el Punt Lila i LGTBI+, un espai per a la prevenció i detecció de les violències masclistes que es poden produir en espais d’oci nocturn. Disposa de personal especialitzat que informa i assessora, i alhora és l’espai segur on adreçar-se en cas d’agressió. Aquest punt es complementa amb una parella itinerant que es mourà per l’entorn festiu fent assessorament i prevenció i, en el cas que sigui necessari, intervindrà si detecta una agressió masclista. Adreceu-vos-hi en cas de patir o ser testimoni de conductes o agressions sexistes durant la Festa Major.
Ho organitza: Ajuntament del Masnou.

Punt d’Informació de la Festa Major
25, 26 i 28 de juny
Platja d’Ocata
Acosta-t’hi i coneix totes les activitats de la Festa Major. Emporta’t el programa de mà i aconsegueix un tatuatge temporal de la Festa!
Ho organitza: Ajuntament del Masnou

Minitenis i minipàdel al carrer
25 i 26 de juny, a les 18 h
Platja d’Ocata
Voleu provar el tenis o el pàdel amb els entrenadors del Club Tenis Masnou? Dissabte i diumenge us esperen perquè pugueu jugar-hi i descobrir els vostres dots esportius!
Ho organitza: Club de Tenis Masnou.

Programa: https://www.elmasnou.cat/festa-major-2022-i-repico-de-festa-major

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

 

 

Deixa un comentari