Publicat el 01/06/2022

Arrenca El Fascurt, Festival de Curtmetratges. Aquest any s’han rebut més de mil curts i es commemorarà l’aniversari amb propostes prèvies, al mes de juny

 

 

Consulteu-ne la programació 

A primers de juliol, els dies 7, 8 i 9, se celebrarà la 20a edició del Festival de Curtmetratges Fascurt. Enguany, s’han rebut 1.020 curts i, com sempre, se’n farà una selecció per projectar-los en una pantalla de 30 metres quadrats a la platja d’Ocata, que durant tres dies passarà filmacions de les tres seccions habituals (Animació, Ficció i Undercurt).

Per commemorar els vint estius, més enllà de les projeccions a la sorra, s’ha preparat una programació especial al juny.

Per iniciar aquesta edició d’aniversari, els dimecres 8 i 15 de juny, a les 20 h, es podrà gaudir de dues sessions al cinema La Calàndria amb un magnífic recopilatori de curts significatius de les dues dècades d’aquest Festival.
Així mateix, el 22 de juny, també a les 20 h i al cinema La Calàndria, hi ha programada una projecció musicada: la pel·lícula El maquinista de la general, de Buster Keaton, a la qual posarà banda sonora en directe la formació musical The Woodys.

El Fascurt ha estat, des dels inicis, una plataforma per a directors novells o ja guardonats per mostrar els seus treballs si són seleccionats en alguna de les seves diferents categories.
El concurs atorga quatre premis amb dotació econòmica per a les categories de Ficció, Animació, Undercurt i un premi especial del públic.
L’entitat Akonga, Acció Kon Ganas, és l’artífex d’aquesta convocatòria, que des del 2008 va entrar a formar part de la CI&VI Festivals de Catalunya (Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya), i porta el Fascurt del Masnou al nivell d’altres festivals de reconegut prestigi del territori català.
El jurat d’enguany estarà format pel director de cinema Francesc Bellmunt, l’actriu Eva Santolaria i el guionista Pere Altimira.

Suport del món del cinema
Des de l’organització s’ha anunciat que “molts convidats ens visitaran per felicitar-nos els vint anys”. Per anar fent boca, més d’una trentena d’actors, actrius, directors, directores i personalitats del món del cinema han mostrat el seu suport al Fascurt i celebren aquest aniversari en forma de vídeos que ja podeu anar veient a les xarxes socials del Festival.

Programa: https://fascurt.cat/#programacio

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

Deixa un comentari