Publicat el 19/04/2020

El tipus de mascaretes que es lliurarà és la sanitària de teixit de tres capes i es repartiran a les persones que la vagin a buscar amb la TSI

Dilluns 20 d’abril, les farmàcies de Calella començaran a dispensar de forma gratuïta les mascaretes a les persones que portin la seva targeta sanitària (TSI), i per tant, que tinguin un codi d’identificació personal (CIP) o un codi del Sistema Nacional de Salut (codi SNS), siguin de Catalunya o d’altres comunitats autònomes, mutualistes públics o privats, sense cap mena de restricció.

Davant d’aquest fet, el Comitè de Crisi ha volgut fer un seguit d’observacions:
1. Hi haurà mascaretes per tothom, segons la Generalitat, perquè per la campanya actual n’hi ha de disponibles 14 milions a tot Catalunya.
2. És recomanable que les persones majors de seixanta-cinc anys (el definit com a grup de risc) no surti de casa a buscar la seva mascareta i que doni la seva targeta sanitària a un familiar, veí o a un voluntari de l’Ajuntament perquè li portin.
3. A les tasques de l’equip de voluntaris de l’Ajuntament també s’ha incorporat aquesta funció, anar a recollir la mascareta de qui no hi pugui anar. S’haurà de demanar seguint la via de Política Social.
4. Quan es vagi a buscar la mascareta, tant a dins com a fora de les farmàcies s’haurà de mantenir la distància de seguretat que s’aplica als establiments amb autorització d’obertura en l’actual estat d’alarma sanitària.

El personal de Gestvia i els agents cívics s’encarregaran de gestionar que les persones mantinguin les distàncies de seguretat, que es faci ordenadament el lliurament del material i que no hi hagi acumulació de persones a l’interior i a l’exterior de les farmàcies.
El tipus de mascaretes que es lliurarà és la sanitària de teixit de tres capes i es repartiran a les persones que la vagin a buscar amb la TSI. La primera mascareta serà gratis. A partir d’aquí, qui en els següents dies en vulgui adquirir una de nova l’haurà de pagar. La farmàcia l’haurà de vendre a preu de cost.

 

Deixa un comentari