Publicat el 11/07/2020

Aquesta setmana ha corregut el rumor sobre un possible brot de COVID-19 en un festa a la platja de Vilassar de Mar que afectava nombroses persones de diferents municipis del Maresme

Arran que un dels participants a la festa es va desplaçar al CAP de Vilassar de Dalt amb símptomes sospitosos de coronavirus, es va activar el protocol sanitari (diagnòstics PCR, rastreig de contactes, resultats en 24h). Un cop confirmat aquest primer positiu a Vilassar de Dalt, s’han realitzat proves PCR a totes les persones que van participar a la festa.

Ahir vam conèixer part dels resultats, amb el positiu de Vilassar de Dalt i un de Cabrils, i avui tota la resta.
El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat que hi ha 4 positius més: 3  persones de Vilassar de Mar i 1 de Mataró. En total, 6 positius de la seixantena d’assistents.
Així doncs, per nombre de positius només es pot considerar que hi ha hagut un brot localitzat a Vilassar de Mar, petit i controlat.
Apel·lem a la responsabilitat de tothom per evitar situacions d’aquest tipus, tenint molt present les precaucions sanitàries bàsiques: mascareta, higiene de mans, i distància de seguretat.

Finalment, volem reiterar que, abans de fer circular informacions, especialment sobre temes sensibles com és el cas, és important contrastar-les i informar-se’n només a través de fonts oficials.

Deixa un comentari