Publicat el 29/07/2022

Aquests dies d’estiu i de vacances per molts són un bon moment per conèixer i visitar els museus locals de la demarcació i les exposicions que ofereixen

 

 

Quatre exposicions produïdes per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona es poden veure aquest agost: «Estiueig de proximitat» al Masnou, «Caput aut navis» a Calella, «L’home nu» a Mataró i «Què mengem avui» a Tona.

A més, també recomanem «Cervell(s)» al CCCB, «La cara oculta del Palau Güell», «Bromolis. Fotografia pictorialista de Joaquim Pla Janinis» al Museu Marítim de Barcelona i «L’escenògraf és l’estrella» a l’Institut del Teatre.

Exposicions de la Diputació de Barcelona:

*Estiueig de proximitat, 1850-1950
L’origen i el llegat del primer turisme català a l’Espai Casinet del Masnou amb un àmbit específic dedicat als municipi maresmenc amb objectes del fons del Museu i fotografies de l’Arxiu Municipal sobre els primers banyistes, el ball de festa major, les cases senyorials i les incipients urbanitzacions.

*Caput aut navis. A cara o creu
Un repàs per diferents jocs que ens acompanyen des dels temps dels ibers i dels romans fins a l’època medieval. La mostra, que es pot visitar fins al 18 de setembre al Museu Municipal de Calella, fa un recorregut temàtic i lúdic pel món del joc a partir de tabes, peces de fireta, monedes, campanetes i altres elements localitzats en jaciments.

*L’home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat
Tanca la itinerància al palauet de Ca l’Arenas de Mataró després de rebre més de catorze mil visitants en poc més de dos anys de gira. Exposa peces de diverses èpoques, tècniques i formats, amb nus signats per artistes com Marià Fortuny, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Ismael Smith, Josep de Togores, Manolo Hugué o Lola Anglada, que comparteixen espai amb creacions d’artistes contemporanis com Antoni Miralda, Nazario, Carlos Pazos, Núria Güell i Mar C. Llop, entre d’altres.

*Què mengem avui?
Comissariada per la cuinera Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Villamor, està dedicada als hàbits alimentaris i el seu efecte en el nostre organisme i entorn. Aborda els aspectes culturals de l’alimentació sense oblidar aspectes naturals i mediambientals de l’acte de menjar, tot responent a la pregunta: per què mengem el què mengem?

Trobareu informació actualitzada de totes aquestes exposicions i d’altres activitats programades pels museus locals al web: museuslocals.diba.cat.

 

Redacció
Imatge i font: Diputació de Barcelona

Deixa un comentari