Publicat el 30/09/2015

Sota el títol Veritat, Benevolència i tolerància (Zhen-Shan-Ren), obre les portes a Mataró del 3 al 30 d’octubre, a la Sala d’Exposicions de la parròquia Sant Josep de Mataró, una exposició que ha recorregut més de 200 ciutats de 50 països.
L´acte d´inauguració, tindrà lloc el divendres 2 d’Octubre a les 20h hores a la seu del centre, comptarà amb la presència de diversos personatges implicats en la cultura de la ciutat com poden ser el Regidor de Cultura Sr. Joaquim Fernández; la senyora Marga Riera, artista pintora, cooperant i activista per a la igualtat; el senyor Llucià González Viza d’ofici escultor; i d’altres  del món de la música, la pintura, i les arts plàstiques en general.
Ha comptat amb la col·laboració de l´agenda cultural de l’Ajuntament de Mataró, y mantindrà les seves portes obertes en horari de 10:00 a 20:30 hores de dimarts a diumenge.


La mostra artística consta de quadres de 15 artistes, la tècnica i estil són majoritàriament clàssics ja que en general utilitzen les tècniques de pintura a l´oli aplicades pels antics mestres. Per això es refereixen a la seva forma d´art com “Nou Renaixement”, amb el qual pretenen aportar un missatge espiritual i una crida a un món més lliure i tolerant. L´esforç creatiu no ha estat simplement per complaure els sentits, sinó buscar una saviesa i veritat més elevades. Els artistes han escollit explorar el significat de la vida.
L´exposició capta l´interès d´una àmplia gamma de persones. Atreu tant a aquells que aprecien les noves exploracions en les Belles Arts, com als que estan interessats en la relació de l´art amb la nostra societat.
De les obres emana la rectitud, bondat, sentit de la justícia, el valor i la tenacitat dels artistes la comprensió interior de fets i el sentit de la vida conformen els eixos que fonamenten la virtut i evasió espiritual. Mostren la bellesa i serenitat a través d´un tractament visual commovedor.
Des de l´antiguitat, la gent ha explorat els misteris de la vida, el lloc de l´home en el món i l´existència humana. La cultura tradicional xinesa preconitza l´harmonia entre l´home i la natura.
Així mateix, l´exposició L´art de Zhen-Shan-Ren, també ret homenatge a la atemporalitat de l´art diví i les seves obres recorden l´observador el poder de l´esperit humà i la capacitat que té l´ésser humà d´afrontar i superar l´adversitat. D´altra banda sondeja la relació entre l´humà i el diví, suggerint nous horitzons per comprendre i apreciar millor aquest vincle.


Molts visitants d´altres països que han tingut l´oportunitat de contemplar la puresa i profunditat que caracteritzen a aquestes obres, han expressat el sentit de pau, calma i bellesa que van sentir en observar aquesta exposició.

Deixa un comentari