Publicat el 04/05/2017

La planta baixa de la Casa de la Vila acull fins al 14 de maig un homenatge retrospectiu de les diferents èpoques d’aquest cos voluntari

La planta baixa de la Casa de la Vila acull fins al 14 de maig de 2017 una exposició retrospectiva sobre l’antic cos de bombers de l’Ajuntament de Badalona. A l’exposició es pot veure un recull de documents i imatges de l’època; material per a l’extinció d’incendis i salvament com mànegues i llances, escuts i material divers del servei que s’han utilitzat en diferents èpoques.
Aquesta mostra vol ser un reconeixement a la tasca dels homes i les dones del cos de bombers de l’Ajuntament de Badalona que van prestar servei al Cos municipal des del 1882 fins al 2010.

A l’exposició es podrà recordar com l’any 1882 l’Ajuntament de Badalona va posar en marxa “la primera compañía de Bomberos Voluntarios de la Villa de Badalona” amb una organització totalment voluntària, altruista, i abnegada.
Aquest servei el prestaven badalonins, gent d’ofici, de diferents parts de la ciutat fins que l’any 1957 es va crear el cos professional. Des de llavors fins a l’actualitat el servei d’extinció d’incendis ha passat a dependre, primer de la Diputació de Barcelona i actualment de Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Badalona l’any 2003 va restituir l’antic cos de bombers municipals per donar suport i millorar aquesta part de la seguretat civil a la ciutat. Aquest servei va efectuar prop de 10.000 intervencions entre l’any 2003 i l’any 2010 en el qual va ser transferit a la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari