Publicat el 26/06/2017

Aquest passat diumenge, a Vilassar de Mar, s’ha vist el primer 5 de 8 de la temporada dels Capgrossos de Mataró.

La colla castellera del Maresme ha tornat a triomfar a la plaça de l’Ajuntament. El cap de colla, Cugat Comas, diu que “és una gran notícia” haver-lo pogut carregar i descarregar, ja que l’any passat només el van poder carregar. Però aquest no ha estat l’únic moment d’emoció. En la primera ronda s’ha pogut veure una torre de 8 i, finalment, han portat el castell de gamma extra, el més celebrat per tots els vilassarencs i vilassarenques que no s’ho han volgut perdre: el 3 de 9 amb folre.
La colla, amb experiència des de fa anys en la gamma extra, és el quart que fa aquesta temporada i estan contents d’haver-lo portat a Vilassar de Mar: “Sabem que la gent d’aquest poble ho valora, és un premi a la bona feina”, ha explicat Cugat Comas. El pilar de 5 al balcó, però, també ha aconseguit els aplaudiments del públic, sobretot en el moment que les autoritats de l’Ajuntament han agafat l’enxaneta al balcó.

Ja ho diuen els Capgrossos que la de Vilassar de Mar és una plaça especial. L’actuació de la Festa Major de Sant Joan la viuen amb nervis perquè és just un mes abans de Les Santes de Mataró, la data més important per la colla castellera del Maresme. El resultat en aquest municipi, doncs, els serveix de barem per saber com anirà la Festa Major de Mataró i han marxat contents de Vilassar de Mar. A més, el cap de colla dels Capgrossos reconeix: “Aquí sempre ens hi sentim com a casa”. Explica que hi ha molts castellers que són del poble i que és una de les places que col·labora més amb la pinya.

Ara els Capgrossos volen aconseguir la torre de 9 per Les Santes. Els queden dies amb molts assajos. La setmana vinent descansaran de les actuacions i es podran tornar a veure per la Festa Major de Premià de Mar i del Poble Sec.

Deixa un comentari