Publicat el 06/11/2019

El seu funcionament permetrà la creació de nous processos i productes, mitjançant la combinació de l’electrònica impresa i la hibridació de components electrònics que es duu a terme a Eurecat Mataró amb processos tradicionals de transformació del plàstic

Eurecat (membre de Tecnio) ha inaugurat una planta pilot de Plastrònica, la primera d’aquestes característiques a nivell d’un centre tecnològic a Europa que posa a disposició de les empreses aquesta tecnologia emergent que uneix l’electrònica i els materials plàstics per a la producció de productes d’alt valor afegit, dotats de prestacions avançades i amb possibilitat de ser fabricats a gran escala.
La planta pilot, que està situada a les instal·lacions d’Eurecat a Cerdanyola del Vallès, suposa una inversió superior als 1,5 milions d’euros i generarà 10 nous llocs de treball de molt alta qualificació. El seu funcionament “permetrà la creació de nous processos i productes”, mitjançant la combinació de l’electrònica impresa i la hibridació de components electrònics que es duu a terme a Eurecat Mataró amb processos tradicionals de transformació del plàstic com la injecció, destaca el president d’Eurecat, Xavier Torra. Aquesta innovació tecnològica representa una revolució per als sectors de l’automoció, l’aeronàutica, l’electrònica de consum i també en els àmbits mèdic i esportiu.

Des de la perspectiva de la sostenibilitat, els processos de fabricació dels components electrònics convencionals generen uns residus que en la impressió electrònica no es produeixen, de manera que l’empremta de carboni dels processos comparativament en pes específic és inferior. Addicionalment, la Plastrònica, al basar-se en la integració de diferents processos productius, aporta una considerable reducció dels consums energètics, sent aquest un altre argument de pes per a la competitivitat i sostenibilitat de la indústria.

Sobre Eurecat
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 50 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.600 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors.
Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 88 patents i 7 spin-off.

Més informació a www.eurecat.org

 

 

Deixa un comentari