Publicat el 11/03/2019

El centre, adscrit a la UPF, ofereix 17 titulacions dels àmbit de la tecnologia, la salut i l’empresa

El TecnoCampus, amb seu a Mataró (El Maresme), representa un cas singular en el model universitari català: les seves instal·lacions les comparteixen tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra i 120 empreses vinculades a la tecnologia, el màrqueting o la salut.
D’aquesta manera, els aproximadament 3.500 estudiants de grau, postgrau i màster conviuen amb el món de l’empresa, en un parc tecnològic pensat per acostar la universitat i l’empresa.
Des de la inauguració el 2010, el TecnoCampus ha anat guanyant en nombre d’estudiants, al ritme que marcava el sorgiment de nous graus universitaris. S’ofereixen un total de 17 graus i dobles graus dels àmbits de la tecnologia, l’empresa i la salut.

La principal novetat de l’oferta docent per al proper curs 2019-2020 és el Màster en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims,  que consolida l’aposta feta per aquest sector en posar en marxa el Grau en Logística i Negocis Marítims. L’oferta de postgraus i màsters es completa amb dos màsters universitaris oficials –dedicats respectivament a l’emprenedoria i la cronicitat i la dependència- i un total d’onze títols d’especialització professional.

El model únic del TecnoCampus, que integra en un mateix espai un campus universitari i un parc empresarial, afavoreix les relacions entre aquests dos àmbits. Així, durant el curs 2017-2018 es van oferir més de 2.000 pràctiques i ofertes adreçades als estudiants del campus.

Pel que fa a la internacionalització, el TecnoCampus té firmats convenis d’intercanvi amb 111 universitats de 34 països. A banda de les beques oficials, la col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell permet atorgar cada any deu beques per fer part dels estudis en universitats de tot el món.

Finalment, l’emprenedoria és un eix de treball transversal en tots els estudis, i l’impuls a projectes dels estudiants s’ha plasmat en el fet que, els darrers cursos, diversos estudiants del TecnoCampus han guanyat el premi UPF Emprèn.

L’accés als cursos de grau es realitza a través de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), i el de postgraus i màsters, directament al TecnoCampus.

El TecnoCampus disposa d’un ampli programa d’ajuts per fer accessibles els estudis a tots els estudiants al marge del nivell de renda familiar. El curs 2017-2018,  un total de 820 estudiants es van beneficiar de beques, exempcions o bonificacions en la matrícula de grau.
Entre els dies 20 i 24 de març, el TecnoCampus disposarà, com cada any, d’un estand propi al Saló de l’Ensenyament, una cita obligada per als futurs estudiants universitaris. En l’estand, estudiants i professors dels diversos graus assessoraran els futurs estudiants en funció dels seus interessos, per ajudar-los a triar els estudis que cursaran els propers anys.

Portes Obertes el 6 d’abril
El dissabte 6 d’abril serà el dia escollit per celebrar la Jornada de Portes Obertes al TecnoCampus per a futurs estudiants de grau, amb sessions informatives sobre cada grau i visites guiades a les instal·lacions del TecnoCampus.

S’han programat, a més, altres activitats per donar a conèixer els estudis universitaris del TecnoCampus. Són les següents:

– 4 abril. Des de l’Auditori del TecnoCampus a partir de les 7h i fins les 10h, emissió en directe del programa de Ràdio FlaixBac “El matí la mare que els va -parir”. Assistència gratuïta.
– 26 abril. Jornada de màrqueting per a Batxillerat.
– 27 abril. Install Party, la festa de la tecnologia amb tallers i xerrades.
– 10 de maig. Sessions informatives de grau.

Parc TecnoCampus Mataró-Maresme, Carrer d’Ernest Lluch, 32,  Mataró – Tel. 931 69 65 00 – https://www.tecnocampus.cat/

 

Deixa un comentari