Publicat el 08/02/2021

A l’interior de la Plaça de Cuba s’han instal·lat cinc sensors 3D Xovis PC2S, els més avançats en el mercat, que utilitza la intel·ligència artificial, un a cadascuna de les portes d’accés exteriors i un a l’accés per la porta de l’ascensor del pàrquing

L’Ajuntament ha pogut implementar aquest sistema gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona de 17.058,82 € destinada a la digitalització dels mercats en temps de COVID 19, concretament per a la implantació de sistemes tecnològics de control d’aforament i comptatge dels mercats municipals.

Els clients que accedeixen al Mercat disposen d’informació de l’aforament en temps real mitjançant una pantalla a cada accés, que informa el visitant si pot passar o si l’aforament està complet i no es pot entrar al recinte. A més, aquesta tecnologia detecta si els clients porten o no mascareta quan entren al recinte.

El nou sistema permet obtenir dades sobre el perfil dels usuaris del mercat, els dies i hores de més visites, les portes d’accés més utilitzades i permet també actualitzar l’aforament del mercat en temps real depenent de circumstàncies concretes. Aquesta informació la rep automàticament el personal que gestiona el Mercat, cosa que suposa un control més eficient i permet fer les actuacions necessàries per garantir l’acompliment de la normativa en temes d’aforament i detectar infraccions, com no dur la mascareta.
El control d’aforament digital es complementa actualment, i fins a la seva consolidació entre els clients, amb personal de control d’accés els dies de més afluència (dijous, divendres i dissabte).

L’aforament actual del Mercat de la Plaça de Cuba encara és el 50%  de la seva capacitat, a causa de la limitació per la pandèmia que tenen vigent els establiments d’alimentació segons la Generalitat de Catalunya.

 

Deixa un comentari