Publicat el 26/09/2020

Alella s’omple de poemes amb el festival ESPAISDEPOESIA. Una iniciativa que va néixer l’any 2008 amb la voluntat de promoure i difondre la creació literària i convidar tothom a gaudir de la lectura poètica i de la poesia musicada.

La tretzena edició dels Espais de Poesia prevista del 8 al 17 de maig va quedar ajornada a causa de la COVID-19, i des  de l’Ajuntament d’Alella s’ha treballat per garantir, tot i l’excepcionalitat del moment, noves dates per a totes les propostes reprogramant les activitats del cicle poètic al llarg d’aquest any, conscients com som de la necessitat de fer costat al món creatiu, alhora que desenvolupem entorns segurs per als visitants. Així doncs, desitgem poder retrobar-nos per compartir poesia i cultura en aquest nou plantejament dels Espais de Poesia, de setembre a desembre de 2020.
Com ja és característica indissociable del cicle, les propostes recullen formats i llenguatges ben diversos, acostant la poesia des de la paraula, la música, les arts visuals o el circ; activitats que se celebren en indrets singulars i que inclouen recitals, presentacions, concerts, espectacles, col·loquis, fira d’editorials i molt més.
Podeu trobar més informació a: www.alella.cat/espaisdepoesia

Propers espectacles:

Dijous 1 d’octubre –
Non si male nunc
· Club de lectura, a les 20 h, a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia.
Sònia Moll, Non si male nunc, enfila versos que parlen de finals i de començaments, de pors, vertígens i travessies pel desert.
Un intent de retrobar camins i referents de la mà de la paraula poètica. Conduït per: Tònia Minguet.

Divendres 2 d’octubre
Kevin · Concert de Ferran Palau. A les 21 h, a L’ Espai d’arts escèniques Casal d’Alella
Més turquesa, més groc, més mar, més cel, més llum, més misteri, més casa. Ferran Palau presenta Kevin (HiddenTrack Records, 2019), el seu quart treball en solitari. Pop que mira de reüll al soul més ‘easy-loving’, on el tu, el jo i cada punt de vista són porta oberta cap a possibles noves dimensions d’un micro univers.
Preu: Presencial: entre 12 i 9 € / Escenari virtual: 12 €.
Venda d’entrades: Oficina de Turisme, alella.koobin.cat
També a la taquilla de l’Espai 1 hora abans de l’espectacle

Dissabte 3  d’octubre
Oliva a lo vi · Recital i itinerari, a les 11.30 h, a l’ Alta Alella Mirgin
Amb el poema Lo cep de Jacint Verdaguer que ens evoca i aboca a la Mediterrània i que diu: “Olivera que estàs prop de mi / ni tu faràs oli, ni jo faré vi”, veurem i beurem les vinyes d’Alta Alella.
Ens hi transportaran unes cames que tenim emparaulades seguint un rastre d’èbries sonoritats. Diu: Anna Maluquer. Instruments de vi: Marc Egea.
Entrades exhaurides!

Divendres dia 16 d’octubre
Com ens n’alliberem de nosaltres?
·  Recital, ales 19.30 h, a Can Manyé, espai d’art i creació.
Fa anys que el poeta, dramaturg i traductor palestí de Síria exiliat a Barcelona Mohamad Bitari recopila els textos de sis poetes de Síria amb la voluntat de donar-los a conèixer: Raed Wahesh, Rasha Omran, Talal Bu Khadar, Abdul·lah Al-Hariri, Nisrín Akram Khouri i Wael Saadeddín, d’aquí neix el llibre Jo soc vosaltres, sis poetes de Síria (Godall Edicions, 2019).
Bitari, acompanyat de Gerard Quintana, Sílvia Bel, Rosa Cadafalch, Biel Barnils i Sonia Moya, els reciten, interpreten i musiquen.
Activitat programada amb la Comissió de Cooperació Internacional.

Diumenge 18 d’octubre
Pelat ·  Espectacle familiar, a les 12 h Plaça de l’Ajuntament
Pelat és una proposta de Joan Català que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. Revisió natural de les tècniques artesanals i els records propis.
Un diàleg entre l’home i l’objecte que a partir del gest deixa espai a l’imaginari per compartir experiències i responsabilitats en un ritual efímer.

Dissabte 31 d’octubre
Astre blau ·  Versopsicodèlia, a les 20 h Espai d’arts escèniques Casal d’Alella
Pianos, trompetes, veus cantades i recitades, sintetitzadors i efectes com reclams d’ocells es fusionen en aquest projecte a duo de Versonautas: Ana Sanahuja i Roqui Albero. Astre Blau és el principi, és l’estel més jove de l’espai. Un text fet música, una cerimònia inventada que parla de l’origen a través de l’spokenword, l’experimentació sonora, la cançó parlada, l’electrònica, el jazz i la performance.
Preu: Presencial i Escenari virtual: gratuït amb reserva d’entrades
Reserva d’entrades: Oficina de Turisme: alella.koobin.cat
Taquilla de l’Espai 1 hora abans de l’espectacle

Diumenge 8 de novembre
El Maresme publica poesia · Segona trobada d’editorials comarcals, fira i presentacions, a les 11 h, a la Plaça de can Patatina
L’Associació de Relataires, Índex Edita, Quaderns de la Font del Cargol, Vibop Edicions i Voliana Edicions reunides per fer-nos descobrir de ben a prop els segells i la creació literària del Maresme.
Presentacions de novetats per part dels autors i autores, signatura i venda de llibres. Coordina: Albert Calls. I tot seguit… Alella diu Mercè Giralt · Recital
A les 12.30 h Plaça de can Patatina
Alellencs i alellenques llegeixen versos del recull Onades (Ajuntament d’Alella, 2011) com a homenatge a la poeta Mercè Giralt. Coordina: Pep Casas

Divendres 20 de novembre
L’últim camí de Walter Benjamin ·  Espectacle visual i sonor, a les 21 h,a l’
Un viatge a través de la música electrònica que s’acompanya de poemes en català, castellà i alemany, banda en directe i amb presència important d’efectes visuals. Homenatge de la cantant berlinesa Juliane Heinemann a l’escriptor i filòsof alemany Walter Benjamin, pensador d’origen jueu mort a Portbou fa 80 anys.
Preu: Presencial: entre 12 i 9 € / Escenari virtual: 12 €
Venda d’entrades: Oficina de Turisme, alella.koobin.cat
Taquilla de l’Espai 1 hora abans de l’espectacle

Dimecres dia 2 de desembre
Poema a la durada de Peter Handke· Lectura poètica, a les 19.30 h, a Can Manyé Espai d’art i creació
El premi Nobel 2018 ens convida a viure el temps d’una manera profunda, en una mena de comunió plena de sentit. Mitjançant una sèrie d’imatges, de records i de la intuïció, Peter Handke ens endinsa en aquesta ‘durada’ que no té res a veure amb un èxtasi fora del temps ni amb el temps que mesuren els rellotges.
La seva traductora al català, la també poeta Marta Pera, llegirà aquest llarg poema, dels més bells que s’han escrit en els últims 40 anys. Comptarem amb la participació de Toni Clapés, editor de Cafè Central.

*Totes les activitats es faran respectant les mesures sanitàries, és per aquest motiu que l’aforament queda reduït i l’entrada serà per ordre d’arribada, sempre que no calgui inscripció prèvia ni compra d’entrades.

 

Deixa un comentari