Macrocosmos i Microcosmos, exposició de pintura de Joan Parramón.

 

Joan Parramón porta les seves teles de gran format al Museu del Càntir.

Acrílic i tintes sobre tela que conformen cosmos imaginaris i combinacions de color per generar sensacions en l’espectador.

Inauguració divendres 25 de febrer a les 19 h

Una proposta entorn l’univers, observant, introduint-se des de l’interior, travessant la seva immensitat des de la visió del macrocosmos a la del microcosmos. Un intent de nodrir-nos d’ell, observant les tonalitats, les formes, les llums i el misteri. L’univers ho abasta tot, ens envolta en la seva grandesa, i és per això que fem aquestes obres com a tribut i com a petició. Tot està en tot. Tot està connectat. Tant al microcosmos com al macrocosmos, trobem exemples de senzillesa suprema i de grandiositat.

Del macrocosmos o Gran Animal Celest, com deia Plató , a l’Univers, a l’ésser humà concebut com un petit univers, des de la flor, l’animal, les neurones, d’aquí portem les idees i exemples per aquest treball. Conceptes que es troben en abundants textos de cultures diverses, apareixen als albors de la filosofia presocràtica, també en textos de la filosofia hindú, a la Xina, als Upanishads i al cristianisme originari on l’Univers és consciència així com cada partícula i element que el forma.

Va ser durant el 2018 que vaig començar a organitzar el meu treball entorn de Macrocosmos & Microcosmos, primer més orientat a les grans galàxies i després a poc a poc aterrant a la terra i als seus elements, com en aquesta exposició al Museu del Càntir d’Argentona, on destaquen accions sobre el territori com: Rierol de Muntanya i A les entranyes de la Terra, també obres al voltant de l’Arc Iris i un grup de 6 petites obres dedicades a les Fonts d’Argentona, un magnífic patrimoni en aquesta localitat que acull la meva obra.

  • Horari:
    Dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h
    Dissabtes d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h
    Diumenges i festius d’11 h a 14 h
    Entrada gratuïta

Informació

Població
Argentona
Activitat
Exposició
Data
Divendres, 25-2-22
Dilluns, 18-4-22
Hora
Consultar
Preu
Gratuït.
Adreça
Museu del Càntir d'Argentona. Pl. de l'Església, 9

Deixa un comentari