Los Subversivos

El documental Los Subversivos de Miles Roston, que trau a la llum un dels punts més foscos de la història recent, s’estrena a Premià de Mar el proper 17 de maig.

Espanya: Medalla de plata al rànquing mundial en desaparicions foçoses.

Los Subversivos narra la història de tots aquells que lluitaren contra l’autoritarisme per a descubrir una realitat que s’ha mantingut oculta durant massa temps, i de l’home que, des de dins l’ONU, els va ajudar. En Theo Van Boven, director de drets humans de 1977 a 1982, fou el primer en denunciar el terrorisme d’estat dels règims autoritaris com el de Franco.

La pel·lícula s’esforça en assenyalar i restituir a la memòria col·lectiva les polítiques criminals del franquisme, les quals han situat a Espanya com el segon país amb més desaparicions forçades, només superat per Cambodia.

A través de colpidors testimonis de supervivents i familiars, així com d’autoritats en matèria de drets humans com el jutge Baltasar Garzón o el mateix Van Boven, Los Subversivos demostra que, quan ens organitzem per a rebel·lar-nos, podem canviar les coses.

Projeccio amb Miles roston (Director) i Carles Pastor i Jenny Lündstrom (productors).

Informació

Població
Premià de Mar
Activitat
Cinema
Data
Divendres, 17-5-19
Hora
21:00
Adreça
Espai l'Amistat (Teatre). C/ de Sant Antoni, 60

Deixa un comentari