La Generala. En un castell d’Oxford, Anglaterra, trobem Cirilo II, rei destronat de l’imaginari país de Molàvia. L’acompanyen la seva esposa Eva i el seu fill Pío. Com a principal i lleial servidor, té al seu servei el duc de Sisa, que dirigeix el pobre seguici que encara li queda a Cirilo II.

El príncep Pío ha contribuït notablement a la ruïna de la família amb el seu tren de vida. Per això, els seus pares, aconsellats pel duc, pensen que la millor manera de sortir de la misèria en què es troben és casant Pío amb la bonica princesa Olga, filla de Clodomiro V d’Espartanòpia. Per poder dur a terme la cerimònia demanen ajut econòmic al general Tocateca, el qual es presenta al palau acompanyat de la seva bella esposa Berta, excançonetista francesa.

El príncep Pío està enamorat de l’esposa del general des que, en una ocasió, la va veure actuar a París. Quan l’Olga arriba amb el seu pare per celebrar el casament, s’adona de la inclinació del príncep per Berta i té un terrible desengany. Els pares dels nois i el duc, fan  l’impossible per resoldre la situació. Finalment és la mateixa Berta qui ajuda l’Olga a aconseguir l’amor del príncep.

La música d’Amadeu Vives, com sempre, és bellíssima. Els números de caire romàntic són d’un gran lirisme i aconsegueix que la trama còmica de la història arribi a bon port amb els números de conjunt.

Informació

Població
Mataró
Activitat
Teatre i Dansa
Data
Diumenge, 27-5-18
Hora
18:00
Preu
Taq. 22 €. Reduïda 20 €
Adreça
Foment Mataroní. C. Nou, 11

Deixa un comentari