Festa Major d’Agost

Dilluns 13, a les 21.30 h, a la Rambla: Concert Pinan 450F i Doctor Prats.  Concert Pinan 450F és un projecte de rap nascut l’any 2015 amb veu i lletres d’Adnan Fassi. La seva influència artística prové de diferents indrets musicals i culturals de la Mediterrània. Produït pel segell badaloní Mediterrànima Records. Doctor Prats només volia ser un grup de músics youtubers, penjar les cançons a Internet i mantenir els seus propis projectes personals. Ràpidament van esdevenir un fenomen juvenil de masses; en la seva música hi trobem els ingredients ja clàssics del pop,l’ska, el rock i la cúmbia. Venen a presentar-nos el seu últim disc Venim de lluny.

Dimarts 14, a les 19.30 h, a la plaça de la Vila: Pregó Gran Xeringa.  Una traca de cinc-cents metres, que passant pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi, unirà l’antiga plaça de la Vila, la plaça de la Constitució amb l’actual plaça de la Vila. La traca acaba amb l’espetec de dotze potents salves de morteret. Tanda de lluïment. A càrrec de Badalona Bèsties de Foc, Bèsties i Diables de la Salut, Bufons del Foc, Castellers de Badalona, Colla de Geganters de Badalona, Diables de Badalona, Miquelets de Badalona i Típic Ball de Bastons de Canyet. Cercavila. Les colles participants aniran de la plaça de la Vila a la Rambla, on faran un lluïment. Recorregut: carrers de Francesc Layret, Carme, SantPere, Sant Pau i la Rambla.

A les 22:00 h, a la platja dels Pescadors: Castell de focs.

Acabat el castell de focs, a la Rambla Ball de Festa Major amb l’orquestra Excellence. Formada per onze components, el seu repertori inclou tots els estils i ritmes musicals. Després, la nit s’allargarà amb una sessió de música més discotequera amb un discjòquei.

Dimecres 15, a les 8:00 h, als carrers del barri del Centre: Matinades. A càrrec de grallers.

A les 11.30 h, a l’església de Santa Maria: Ofici Solemne de Santa Maria i repicada de campanes. Els gegants Anastasi i Maria, com ja és tradició, oferiran un ball i un ram de flors a la patrona de la ciutat en nom de tots els badalonins i badalonines.

A continuació, a la plaça de Barberà: Ballada de Gegants. A càrrec de la Colla de Geganters de Badalona. Tornada d’ofici i celebració dels 160 anys de l’Anastasi i la Maria. Els gegants més antics de la ciutat aniran en cercavila fins a la plaça de la Vila, on ballaran per celebrar el seu aniversari.

A les 14.30 h, a la plaça de la Vila: Dinar Popular. En acabar el dinar hi haurà sobretaula. Per a més informació cal contactar amb la Comissió de Festes. Places limitades.

A les 18.30 h, a la plaça de la Vila: Ambauka. Campi qui pugui és un espectacle canyero, participatiu i per a tota la família. Els Ambauka ens proposen un viatge frenètic i inoblidable, ple de dinàmiques, sorpreses i jocs.

A les 19:00 h, a la Rambla: Ballada de sardanes. Amb la Cobla Premià. A càrrec de Badalona Sardanista.

A les 22:00  h, a la platja dels Pescadors: Bany de bèsties. El foc torna a prendre els carrers per la Festa Major, quan les bèsties i els diables desperten, acalorats, la nit del 15 i fan de les seves. Finalment, i com no podria ser d’altra manera, acabaran a l’aigua, per refrescar-se. Foc i bany: dues activitats ben badalonines, tan de casa que només ho combinem aquí. A càrrec de Badalona Bèsties de Foc. Recorregut: Passeig Marítim, platja dels Pescadors (a l’alçada del carrer de Mar) i platja del Pont d’en Botifarreta. Hi participen Badalona Bèsties de Foc, Bèsties i Diables de la Salut, Bufons del Foc i Diables de Badalona.

Informació

Població
Badalona
Activitat
Festa Major
Data
Dilluns, 13-8-18
Dimecres, 15-8-18
Adreça
Diversos indrets

Deixa un comentari