Festa Major El Masnou 2019

 

Nit de Sant Joan.

Diumenge 23 de juny. Jardins de Can Malet.

 • 20:30 h. La Flama del Canigó. Un grup de persones voluntàries portarà la flama que ha d’encendre les fogueres de Sant Joan del Masnou. Combinant trams de cursa corrent amb d’altres en bicicleta, pugen fins al cim del Canigó per renovar l’esperit que ha d’alimentar la celebració. A continuació: cercavila fins a les revetlles de la plaça de Ramón y Cajal (al Masnou Alt) i de l’esplanada de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Després, encesa de les fogueres. Reserva de taules per a la revetlla (sopar de carmanyola) de la plaça de Ramón y Cajal: Telèfon 600 800 148.

 

Durant la Festa Major.

A partir del 21 de juny.

 • Recollida de banderoles de Festa Major. Les banderoles de la Festa Major es podran aconseguir a partir del 21 de juny als punts següents: Casa de Cultura (Oficina de Turisme), Biblioteca Joan Coromines, i oficines municipals de Roger de Flor, 23, i Tomàs Vives, 4. El 27 i el 28 de juny també les podreu trobar durant els actes de Festa Major al Punt d’Informació Municipal (PIMM), instal·lat a la platja d’Ocata. Fins a exhaurir-ne les existències.

Del 21 al 30 de juny. Pistes esportives de Pau Casals.

 • Els dies 21, 22, 23, 28 i 29 de juny, de 17:00 a 2:00 h, i els dies 24, 25, 26, 27 i 30 de juny, de 17:00 a 23:00 h. Fira d’atraccions.

Fins al 28 de juny. Biblioteca Joan Coromines.

 • De dilluns a dijous, de 15 a 20:30 h; divendres, de 9:00 a 14:00 h, i dissabtes, tancat. Exposició de dibuixos: Vuitanta anys dels gegants del Masnou. Durant l’any 2019, els gegants del Masnou, en Pere i l’Eulàlia, compleixen vuitanta anys. En el marc de la celebració, les vuit escoles de la vila (Escolàpies, Sagrada Família, Marinada, Ocata, Bergantí, Lluís Millet, Rosa Sensat i Ferrer i Guàrdia) han participat en el concurs de dibuix organitzat per la colla. L’obra guanyadora ha estat la imatge del cartell, tant en la versió digital com en la de paper, de la Trobada de Santa Eulàlia 2019. Aquesta exposició recull tots els dibuixos presentats per alumnes de 3r i 4t de primària dels centres educatius per retre el seu particular homenatge als dos gegants.

Del 28 al 30 de juny.

 • El trenet de la Festa Major. Els dies 28 i 29 de juny, de 17:30 a 00:00 h, i el dia 30 de juny, de 17:30 a 22:30 h. Moveu-vos per la Festa Major en trenet. El tren circularà pels carrers del Masnou i oferirà dos itineraris. Observacions: No es pot fer el recorregut sencer. Cal baixar del tren en el punt del final del recorregut.
 • Happy Food Trucks. Jardins dels Països Catalans.
  Divendres 28, de 17:00 a 2:00 h; dissabte 29, d’11:00 a 2:00 h, i diumenge 30, d’11:00 a 00:00 h. Festival gastronòmic itinerant acompanyat de concerts i activitats per a tots els públics.
 • Fotoreclam oficial de la Festa Major. Casa de Cultura.
  Divendres 28 de juny, de 18:00 a 20:00 h; dissabte 29 de juny, de 18:00 a 20:00 h, i diumenge 30 de juny, d’11:00 a 14:00 h. Podreu emportar-vos el millor record de la Festa Major amb una fotografia instantània.
 • III Campionat Nacional de Bàsquet Unificat, El Masnou 2019. Complex Esportiu Municipal.
  Special Olympics España i la Fundació Ricky Rubio uneixen forces i organitzen plegats la tercera edició del Campionat Nacional de Bàsquet Unificat.

El 28 de juny (de 00:00 a 5:00 h.) i el 29 de juny (de 00:00 a 6:00 h.)

 • PIMM al baixador d’Ocata. Punt lila. Un espai per a la prevenció de les violències sexistes a la Festa Major seguint el Protocol d’actuació contra les violències sexistes a les festes populars de la vila.

El 29 i 30 de juny.

 • Tip de Tapes. Diversos espais. Els bars i restaurants del municipi elaboren una tapa que ha de portar un nom inspirat en la Festa Major, i l’oferiran a la població els dies 29 i 30 de juny, durant l’horari d’obertura del seu establiment i al preu d’un euro per tapa.
 • De 10:00 a 22:00 h. Fira d’Artesania. Roger de Flor i plaça de Catalunya, fins al carrer de Santa Rosa. Fira de productes artesans del Masnou, Alella i Teià que ajuden a guarnir qualsevol celebració.

Dijous 27 de juny.

 • 10:00 h. C/ de Sant Rafael. Inauguració del carrer engalanat. Seguint una de les tradicions més emblemàtiques de la Festa Major, el carrer de Sant Rafael es torna a vestir de gala. En aquesta ocasió, els guarniments evocaran el mar, element fonamental de la vila.
 • 19:00 h. Jardins dels Països Catalans. Actuació dels Marxosos d’Ocata. Música diversa i divertida de diferents èpoques.
 • 20:30 h. Jardins de Can Malet. Concert Coral amb un repertori variat per evocar les diverses emocions que es barregen en una celebració col·lectiva.
 • 21:15 h. Platja d’Ocata. Sopar de germanor previ al pregó. Reforceu el sentiment de comunitat durant el sopar col·lectiu per celebrar l’inici oficial de la Festa Major. Compartiu la carmanyola i un bon nombre d’experiències memorables.
 • 22:00 h. Sortida de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil. Cercavila dels tres elements. Els seguicis que acompanyen les tres nimfes en la seva arribada a la vila per protagonitzar un fenomen prodigiós recorren els carrers per animar a la participació. Recorregut: plaça Nova de les Dones del Tèxtil, Flos i Calcat, Tomàs Vives, Sant Felip, Baixada al Port, passeig Marítim/baixador d’Ocata.
 • 22:30 h. Platja d’Ocata. Pregó de la Festa Major. Espectacle ideat i dirigit per Bibiana Morales i Víctor Sancho. Des de fa quatre anys, el pregó protagonitza l’acte d’inici de la Festa Major i difon l’essència dels elements naturals característics del Masnou. Les nimfes de la terra, el mar i el foc es tornen a unir per donar inici a la celebració. De la trobada, enguany apareixerà un nou element màgic que estarà present durant tota la celebració i s’incorporarà a l’activitat social del municipi.

Divendres 28 de juny.

 • 17:00 h. C/ de Sant Rafael. La Città Infinita. Performance lúdica, sostenible i participativa. Un treball en equip que esdevé un joc de construcció per aconseguir una nova idea de ciutat, utilitzant residus industrials, principalment de fusta.
 • 17:30 h. Esplai de Gent Gran de Can Mandri. Actuació dels Salerosos de Can Mandri. Un grup sempre animat que aconsegueix encomanar el seu entusiasme i la seva alegria de viure mitjançant la música, el ball i altres arts escèniques.
 • 18:00 h. Plaça d’Ocata. Subhasta cantada de peix. Els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar són guardians d’una tradició que volen compartir i fer pública, la subhasta cantada de peix. Un any més, la porten al Masnou per la Festa Major, perquè qui ho vulgui pugui comprar peix de les nostres costes. No cal reserva prèvia, però qui hi faci tard trobarà tot el peix venut!
 • 19:15 h. Les Seixanta Escales. Concert de rock. La Banda i l’Orquestra de l’EMUMM obriran un concert ben especial, en què la Jove Orquestra de Cambra del Masnou farà versions d’alguns dels èxits més coneguts de la història del rock.
 • 19:30 h. Jardins de Can Malet. Cantada d’havaneres i gòspel del Cor de Can Malet amb el suport d’Emma Calvo. Una tradició musical molt mediterrània es barreja amb una altra vinguda d’ultramar. I tot ben acompanyat de rom cremat.
 • 20:00 h. Espai Casinet i Casa de Cultura. Inauguració de les exposicions de Ramón de los Heros i de la llegenda de les nimfes del pregó. L’artista badaloní Ramón de los Heros ha estat el creador de destacades figures protagonistes de festes populars, com el Gegant Carboner de la cavalcada de Reis Barcelona o el Dimoni de les Festes de Maig de Badalona. Enguany col·labora en la creació d’un ésser màgic que enriquirà la Festa Major de Sant Pere. L’exposició a l’Espai Casinet permetrà conèixer la seva obra i el seu taller a la fàbrica MOBBA de Badalona. Com a complement, la Casa de Cultura acollirà una exposició que recordarà la llegenda de les nimfes que han protagonitzat el pregó de Festa Major els darrers anys.
 • 20:45 h. Platja d’Ocata. Exhibició de ball de bastons. Petita mostra de ball de bastons realitzada per la colla petita i la colla adulta de la Colla Bastonera Ple de Cops.
 • 21:00 h. Ca n’Humet. Correfoc juvenil. El foc, un dels elements essencials protagonista de la Festa Major, fa el seu primer recorregut per la vila. Amb el punt de sortida a Ca n’Humet, passarà pels carrers de Fontanills, Mare de Déu de Núria, Mestres Villà, plaça d’Ocata, Mestres Villà, Tomàs Vives, Sant Felip, Baixada al Port i passeig Marítim.
 • 21:00 h. Jardins dels Països Catalans. Concert amb la formació Cuarto Segunda. Actuació per a públic jove. Hip-hop amb acompanyament.
 • 21:15 h. Platja d’Ocata. Revetlla de Sant Pere. La nit central de la Festa Major acollirà un bon nombre de propostes: 21:15 h. Havaneres amb Borinquen i rom cremat, a càrrec de l’Associació Cultural Sons. 23:00 h. Focs d’artifici a càrrec de Pirotècnia Garcia (direcció artística de Manuel Osuna). 23:30 h. Revetlla amenitzada per Hotel Cochambre. A continuació, actuacions dels discjòqueis Boytronique i Plusniners.
 • 23:30 h. Jardins dels Països Catalans. Concert Ominira. Concert jove amb Ominira (estil dub&afrobeat).

Dissabte 29 de juny.

 • De 10:00 a 2:00 h. Complex Esportiu Municipal. Torneig de Festa Major El Masnou 2019 – Salvador Eugeni. Torneig de futbol 7 i 11. També tindrà lloc el divendres 28, de 17:30 a 21:00 h i el diumenge 30, de 10:00 a 20:00 h. A més, dissabte, se celebrarà un sopar (de 22:00 a 2:00 h) al Camp municipal del Masnou.
 • 10:00 h. C/ de Sant Rafael. Esmorzar per a tothom i beguda amb porró. Els àpats col·lectius acostumen a ser un bon moment per recuperar i assaborir tradicions. Compartim un esmorzar fins a exhaurir les existències.
 • Can Malet, primera planta. Torneig infantil d’escacs. Torneig adreçat a qualsevol persona menor de 16 anys.
 • 10:15 h. Casinet Socnum. Billar a tres bandes, torneig de Festa Major. Partides de billar a tres bandes amb la participació de jugadors d’arreu de Catalunya.
 • 11:00 h. Església de Sant Pere. Missa solemne concelebrada. Celebració religiosa acompanyada per la intervenció del Cor de Cambra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 • Pl. del davant de l’edifici municipal Roger de Flor, 23. Festa familiar terra, mar i foc. Jocs i piscina per a nens i nenes fins als 6 anys. Construcció de circuits d’aigua per a tota la família.
 • 11:30 h. La Teatral, C/ dels Mestres Villà, 73. Música en família. Taller per gaudir de la música en família: activitats centrades en l’escolta, el cant, el moviment i l’experimentació amb la música, basades en el mètode Totsona i la Music Learnig Theory. D’11:30 a 12:15 h: infants de 6 a 24 mesos. De 12:30 a 13:15 h: infants de 2 a 5 anys.
 • 11:45 h. Pl. de l’Església. Pa amb vi i sucre. Esmorzar gratuït per als veïns i veïnes a la sortida de la missa concelebrada.
 • 12:00 h. Club de Tennis Masnou. Partit d’Exhibició (Jordi Arrese & Marc Gorriz). Exhibició de tennis entre dos esportistes d’alt nivell internacional.
 • C/ de Sant Domènech. Dinar de Festa Major del Club Excursionista del Masnou. Àpat col·lectiu per compartir experiències, records i projectes de futur.
 • C/ de Pere Grau. Tast de fideuà popular al carrer de Pere Grau. Una altra proposta per compartir àpat i una bona estona. Fins a acabar les existències.
 • 13:00 h. Jardins dels Països Catalans. Tubs del món, amb Xavi Lozano. Espectacle familiar.
 • 17:00 h. Pl. de Miquel Marti i Pol. XXXIII Trobada de Gegants. Com cada any, diverses colles de gegants d’arreu de Catalunya i les escoles i els capgrossos del Masnou es troben a la nostra vila. Enguany, la cita esdevé més especial per celebrar el vuitantè aniversari dels gegants locals, el Pere i l’Eulàlia. Recorregut: plaça de Miquel Martí i Pol, Torrent de Vallmora, Roger de Flor, Sant Rafael, Sant Felip, Dr. Agell, Pere Grau, Pintor Miquel Villà, Mestres Villà, Esperança, Roger de Flor i plaça Nova de les Dones del Tèxtil.
 • 18:00 h. Pl. del davant de l’edifici municipal de Roger de Flor, 23. Desfilada i primer Concurs Caní Ple de Peluts. Desfilada Peluts G&G Rescat i 1r Concurs Ple de Peluts. Obert a tots els gossos del Masnou. Obsequis per a tots els participants.. Consulteu les bases del concurs. Inscripcions a sonimagi@hotmail.com, indicant a l’assumpte Ple de Peluts. Places limitades.
 • 18:30 h. Jardins dels Països Catalans. Concurs de picants amb Miquel Sala. Qui s’atreveix a tastar els plats més picants? El xef Miquel Sala planteja un repte amb els picants més coneguts del món, des dels més suaus fins als més potents. Les inscripcions al concurs es faran durant l’esdeveniment. Premi: quatre consumicions i sopar gratuït per al guanyador.
 • 19:00 h. Pl. de l’Església. El gran joc El Masnou, terra de mar. Un repte amb pistes escampades per tota la població, enigmes i proves esbojarrades que haureu de fer amb un telèfon i un compte d’Instagram. Tindreu 90 minuts per descobrir on heu d’anar, fer la missió que se us proposa i immortalitzar-la amb una fotografia. La velocitat amb què respongueu, la qualitat de les fotografies i la quantitat d’amics que us cliquin a m’agrada seran clau per obtenir la victòria. Esteu preparats per al repte? Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un adult. Informació i reserves: al web www.elmasnou.cat, a l’Oficina de Turisme del Masnou, tel. 93 557 18 34 / turisme@elmasnou.cat.
 • Casino del Masnou. Concert de l’Orquestra Maravella. Concert de peces musicals de totes èpoques, temps per a la nostàlgia i l’alegria de la celebració amb l’Orquestra Maravella.
 • Pl. d’Ocata. Ballada de swing. Música i ball de swing. Tothom podrà gaudir d’aquest reeixit estil musical amb una classe oberta.
 • Av. de Pau Casals. VII Baixada d’Andròmines . Cursa d’andròmines amb vehicles de construcció pròpia, sense motor i fets amb materials de rebuig i andròmines de tot tipus. Activitat patrocinada per Construccions Jordi Fortea. Cal inscripció prèvia.
 • 20:00 h. Jardins dels Països Catalans. Concert a càrrec d’Albert Lax. Rock alternatiu.
 • 21:00 h. Plaça de l’Església. Sopar de germanor. Veïns i amics del nucli antic s’instal·len al carrer per sopar junts. Tothom porta el seu sopar i es comparteixen la beguda i les postres amb música d’acompanyament.
 • 22:00 h. Parc del Llac. Cantada d’havaneres amb rom cremat. La celebració estival és un moment idoni per recuperar les cançons que parlen de la nostàlgia dels viatges a ultramar. I tot acompanyat de rom cremat i en un paratge privilegiat de la vila.
 • Pl. d’Ocata. La Salada . Nit de concerts joves. Hi actuaran: DJ Surda (obrirà i tancarà la nit), ADALA & The Same Song Band, New York Ska Jazz Ensemble, Juantxo Skalari & The Rude Band, Sample Corp.
 • 22:30 h. Pl. Nova de les Dones del Tèxtil. Correfoc adult. El foc torna a manifestar-se pels carrers de la vila. Amb sortida des de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, passarà pels carrers de Roger de Flor, Esperança, Tomàs Vives, Sant Felip, Pintor Miquel Villà, Pere Grau, Mare de Déu de Núria, Sant Bru, Dr. Botey, Capità Mirambell, Joan Maragall, República Argentina, avinguda de la Generalitat de Catalunya, Fontanills i parc del Mil·lenari.
 • Jardins dels Països Catalans. Concert Happy Food Trucks Band. Versions de temes coneguts per a un públic ampli.
 • Casino del Masnou. Ball tirat amb l’Orquestra Maravella. Arriba el moment de demostrar la destresa amb estils diversos de música al tradicional ball tirat.

Diumenge 30 de juny.

 • 8:00 h. Diversos carrers del Masnou. Tradicional despertada. Per aprofitar cada dia de celebració, la Colla de Diables ajuda a tots els veïns i veïnes a matinar.
 • 8:30 h. Pl. de la Llibertat. Concurs de pintura ràpida. Concurs de pintura en tres llocs emblemàtics del poble. Cal consultar les bases del concurs.
 • 9:15 h. Port del Masnou, Escola de Vela. XXVI Travessa Port del Masnou. Tradicional cita esportiva oberta a nedadors i nedadores a partir de 8 anys, federats i no federats. Es poden nedar dues distàncies: 600 m i 1.200 m.
 • 9:30 h. Can Malet, primera planta. Torneig de partides ràpides d’escacs. Torneig festiu de partides ràpides d’escacs (3 minuts per bàndol + 2 segons addicionals per jugada).
 • 10:00 h. Complex Esportiu Municipal. Memorial Esteve & Josepo. Partit de bàsquet de veterans.
 • C/ de Pau Casals. Campanya de donació de sang. Enmig de la celebració també hi haurà temps per a la solidaritat. Campanya de donació de sang amb la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits.
 • 10:30 h. Església de Sant Pere. Visita guiada a l’església de Sant Pere del Masnou. Teniu la possibilitat de conèixer amb detall la història d’aquest edifici tan emblemàtic des de dins i comprovar les vistes fantàstiques que hi ha des del campanar.
 • 11:00 h. Pl. de l’Onze de Setembre. Llança’t a comprar al Masnou! Tobogan infinit. Els comerços federats del municipi proposen una estona d’esbarjo amb atraccions aquàtiques: un tobogan d’aigua de dos carrils de 129 m i una atracció refrescant per a infants.
 • Pl. de Ramón y Cajal. Concurs de Paelles del Masnou Alt 2019. Voleu saber qui fa la millor paella de la vila? Us atreviu a posar a prova les vostres habilitats culinàries? Cal consultar les bases del concurs.
 • Pl. de Miquel Martí i Pol. Cercavila i festa de l’escuma. L’aigua, element protagonista de la celebració, esdevé el centre d’aquesta cita. Concentració a les 11 h. A les 11.30 h: inici de la cercavila des de la plaça de Miquel Martí i Pol cap a la plaça de Marcel·lina de Monteys. Allà, a les 12 h, hi ha programada la festa de l’escuma. Recorregut: plaça de Miquel Martí Pol, Torrent de Vallmora, carrers de Josep Pujadas Truch i Romà Fabra, i plaça de Marcel·lina de Monteys.
 • Base Nàutic el Masnou. Batejos populars de vela. Activitat que es realitza en una embarcació col·lectiva denominada raquero, on els alumnes aprenen coneixements bàsics de nàutica per introduir-se en la navegació a vela. Hi haurà tres torns: a les 11:00, a les 12:00 i a les 13:00 h.
 • 12:00 h. C/ de Sant Rafael. Concert coral La Teatral. La coral d’aquesta escola d’arts escèniques comparteix la seva activitat amb el veïnat.
 • C/ de Cuba amb carrer del Dr. Agell. Taller de raku. Taller/exhibició de raku en què s’esmaltaran petites peces fetes a partir d’un motlle relacionat amb les nimfes protagonistes del pregó de Festa Major. Paral·lelament, es courà una figura més gran, una nimfa, que serà entregada a l’Ajuntament per integrar-se en l’exposició de la Casa de Cultura.
 • 13:00 h. Jardins dels Països Catalans. Concert vermut amb David Ros. Cita per gaudir de música folk-pop durant l’aperitiu.
 • 18:30 h. Platja d’Ocata. La Saladeta. El Pot Petit i a continuació The Penguins (Reggae per Xics)
 • 19:00 h. Jardins dels Països Catalans. Trobada de country. Trobada de country perquè pugui ballar tothom qui ho desitgi.
 • 19:30 h. Plaça d’Ocata. Ballada de sardanes de la Festa Major de Sant Pere. La formació Punt Cat Cobla del Masnou posarà la música per a una de les cites més representatives de les tradicions catalanes.
 • 20:00 h. Església de Sant Pere. Concert de Festa Major amb la Coral Xabec.
 • 21:00 h. Jardins dels Països Catalans. Concert amb Yes to All. Repertori de versions de cançons ben conegudes pel públic.
 • Pl. de Ramón y Cajal. Tancant la festa. Rua pels carrers galejant amb els trabucs. Recorregut: Pl. de Ramón y Cajal, C/ de Pau Casals i Romà Fabra, Pl. de Marcel·lina de Monteys, C/ de Bonaventura Bassegoda, Roger de Flor, Esperança, Tomàs Vives, Sant Felip, Mare de Déu de Núria, Bergantí Caupolican, Dr. Botey, Sant Agustí i Joan Maragall.

 

Altres Festes Majors del Maresme


Informació

Població
El Masnou
Activitat
Festa Major
Data
Divendres, 21-6-19
Diumenge, 30-6-19

Deixa un comentari