Estiueig de proximitat, 1850-1950

Exposició organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, el Museu d’Arenys de Mar i el Museu Municipal de Nàutica del Masnou.

 

L’exposició Estiueig de proximitat, 1850-1950 vol ajudar a mirar i repensar d’una altra manera el paisatge de l’entorn actual de la ciutat de Barcelona. Malgrat els canvis derivats de la gran densificació urbana es pot rastrejar la petjada d’una vella pràctica social relacionada amb la salut: l’estiueig aristocràtic, burgès i menestral, de mar i de muntanya, en un radi no superior a 50 km de la capital de Catalunya. Les torres, els jardins, les fonts, els balnearis, els casinos i els antics hotels en són testimonis. En algunes poblacions, el vell estiueig (especialment a la costa) s’ha reconvertit en turisme de masses; en d’altres, els hereus dels antics estiuejants han reconvertit les velles torres en les seves primeres residències i han cercat destins més allunyats per passar-hi l’estiu.

Aquesta exposició, que viatjarà per diversos museus de la Xarxa de Museus Locals, forma part del programa d’exposicions itinerants que desenvolupa l’Oficina de Patrimoni Cultural amb l’objectiu de potenciar i millorar la programació dels museus locals amb exposicions temporals que contribueixin a la inclusió social, al gaudi i a l’enriquiment personal de la ciutadania

Inauguració: 8 de juliol, a les 19 h

Informació

Població
El Masnou
Activitat
Exposició
Data
Divendres, 8-7-22
Diumenge, 18-9-22
Hora
Consultar
Adreça
Espai Casinet. C/ Barcelona, 5

Deixa un comentari