Crisis climática, la colisión actual entre ecologismo y capitalismo.

Presentació del llibre de Josep Roca Trescents a càrrec de Joan Majó Cruzate, exalcalde de Mataró i exministre d’Indústria i Energia.

La crisi climàtica s’aguditza a un ritme inexorable i vertiginós. Ja fa més de dues dècades -especialment des de la Cimera de Kyoto- es va fer evident que el realment amenaçat no era l’economia de mercat, devoradora d’energia, sinó la qualitat de vida i l’equilibri de la planeta, malmesos tots dos de forma accelerada pel escalfament global, provocat per les emissions contaminants de la seva desorbitat consum.

Podíem haver resolt l’amenaça climàtica d’arrel i d’una vegada per totes. N’hi havia prou amb un canvi radical de model energètic. Les renovables estan preparades per prendre el relleu. No obstant això, tot i la contínua allau de bones notícies sobre els seus avenços, tots els paràmetres ambientals ens indiquen que seguim dramàticament lluny de l’objectiu. El gran obstacle, un mur fins ara insalvable, són els enormes interessos econòmics i geopolítics que giren en l’òrbita de l’petrodòlar.

L’autor explora, analitza i interpreta, amb clarividència i rigor, l’evolució i les perspectives d’aquest desafiament global entre l’ecologia i el gran capital. És l’enfrontament més desestabilitzador i dramàtic de tota la història humana per al futur de la planeta. El agreujant és que el temps per poder detenir s’acaba. D’aquí la urgència i la transcendència del full de ruta que l’autor proposa en el capítol final de el llibre.

Informació

Població
Mataró
Activitat
Presentació
Data
Dimecres, 12-2-20
Hora
19:00
Adreça
Biblioteca Pompeu Fabra. Pl. Occitània, s/n

Deixa un comentari