Chris el suís.

Recreació dels últims mesos de vida d’en Christian Wütenberg, un periodista suís de 27 anys assassinat durant la guerra de Iugoslàvia.

Quan la guerra de Iugoslàvia va esclatar, joves de tot Europa hi van anar a lluitar, entre ells, un periodista suís anomenat Christian Wütenberg.

A principis de gener de 1992 van trobar el seu cos sense vida prop de Vukovar (Croàcia), uniformat com un mercenari. Segons l’autòpsia que se li va practicar, havia mort estrangulat. De fet, unes setmanes abans, en Chris s’havia convertit en membre del PIV (Primer Batalló de Voluntaris Internacionals), un grup paramilitar que va ser fundat per Eduardo Rózsa-Flores, Chico, que s’encarregava de “netejar” la població sèrbia de les àrees frontereres.

Vint anys més tard, la cineasta Anja Kofmel investiga el perquè de la seva mort i què va portar el seu cosí a la guerra. Gràcies a un diari personal que en Chris va deixar, l’Anja comença a imaginar com van ser els seus últims mesos de vida. El que comença com una curiositat per entendre les motivacions d’un noi suís de 27 anys que se’n va anar a cobrir una guerra, es converteix en una investigació acurada i personal. Per fer-ho, reuneix testimonis com els membres de la seva família, els seus excompanys periodistes, mercenaris del PIV i, fins i tot, l’exterrorista Carlos el Chacal.

La visió que a poc a poc es va creant en l’imaginari de l’Anja Kofmel sobre els últims mesos de vida d’en Chris, es transforma en un món animat molt personal que ens recrea els últims dies d’un jove periodista que es va perdre en la foscor d’una guerra brutal, com si es tractés d’una mort anunciada.

Ho organitza: Clack i DocsBarcelona del Mes. Col·laboren: Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i TecnoCampus.

Informació

Població
Mataró
Activitat
Cinema
Data
Dimecres, 12-2-20
Hora
19:00
Preu
3 € / 1 € estudiant de TecnoCampus
Adreça
Cafè de Mar. C/ Santa Rita, 1

Deixa un comentari