L’Estrena. Acte institucional de l’Estrena amb Pau Orriols i Ramon

El lutier Pau Orriols i Ramon ens parlarà sobre un instrument musical amb molt de protagonisme a Mataró: el flabiol.

Des de la seva experiència com a constructor i la seva vivència com a músic, coneixerem una mica més el passat i el present d’aquest petit instrument, el so del qual acompanya els nostres gegants.

Des de ben jove va entrar en el món de la cultura popular com a casteller dels Bordegassos de Vilanova. En aquest marc va començar a construir gralles, flabiols i instruments de cobla. Més tard la seva dedicació professional es va centrar en els instruments històrics, i actualment es dedica sobretot a reproduir oboès barrocs i clàssics.

Com a flabiolaire ha format part de diverses cobles i formacions musicals. Va ser membre fundador de la Cobla Sant Jordi, i ara ho és dels Ministrers de la Vila-Nova.

Tot seguit, l’Herald acompanyat de les Trampes i els Flabiolaires, per encàrrec de l’alcalde, farà extensiva la Proclama de Festa Major pels carrers i places del centre històric.

Recorregut: Ajuntament (PROCLAMA), la Riera, carrer Nou, plaça de Santa Maria (PROCLAMA), carrer de Santa Maria, carrer de Sant Cristòfor i plaça de la Peixateria (PROCLAMA).

Divendres 19 de juliol de 2019
18 h
Ajuntament de Mataró

Informació

Població
Mataró
Activitat
Conferència
Data
Divendres, 19-7-19
Hora
18:00
Adreça
Ajuntament de Mataró. La Riera, 48

Deixa un comentari