Publicat el 17/11/2020

Aquesta tasca de conscienciació es durà a terme a les zones o espais del municipi on s’ha detectat que cal una major incidencia

Des del passat divendres 13 de novembre i fins al diumenge 20 de desembre es torna a activar a Canet de Mar un equip professional d’agents d’acció comunitària de l’espai públic.
Aquest projecte, desenvolupat per la Creu Roja, té com a objectiu sensibilitzar els joves i adolescents del municipi sobre les mesures higièniques i sanitàries vigents que cal seguir per evitar la propagació de la COVID-19. Aquests agents informaran els joves sobre la gran importància de mantenir la distància física amb la resta de persones, fer un bon rentat de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic i l’obligatorietat de portar la mascareta correctament posada – cobrint nas i boca – en tot moment sempre que s’estigui en contacte amb altres persones.
També, s’informarà de les altres mesures aplicables com: reunions/trobades limitades a un màxim de sis persones, la limitació de mobilitat nocturna que no es pot produir entre les 22 hores i les 06:00 hores, així com les limitacions de mobilitat fora del municipi, els caps de setmana del divendres a les sis del matí i fins al dilluns a les sis del matí…

Aquesta tasca de sensibilització i informació es realitza amb persones joves i llenguatge, eines i recursos propis d’aquest col·lectiu. Com ja es va fer durant els mesos d’agost i setembre, la campanya es durà a terme en diferents espais públics i zones on s’ha detectat que hi acostuma a haver grups de persones adolescents i joves; si bé també es parlarà amb persones d’altres franges d’edat que també actuïn de manera col·lectiva. Aquesta interlocució es realitza sempre que sigui acceptada i de manera absolutament voluntària per part del grup observat amb el qual s’intenta entrar en contacte.

L’horari d’actuació serà els divendres de 19 a 22 hores, dissabtes de 18 a 22 hores i diumenges de 19 a 22 hores, així com el dilluns 7 de desembre de 18 a 22 hores i dimarts 8 de desembre de 19 a 22 hores. En aquesta ocasió a diferència de l’estiu, del cost del servei se’n fa càrrec L’Ajuntament de Canet de Mar a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. Aquest servei s’allargarà fins al diumenge 20 de desembre.

Recordem que aquest servei ja va estar en funcionament del 7 d’agost i fins al 15 de setembre, en horari més nocturn des de les 20 hores i fins a la una de la matinada; en aquell període es va intervenir en un total de 294 grups, se’n van observar un total de 412, es va sensibilitzar un total de 1270 persones i es van entregar 1152 mascaretes.

 

 

Deixa un comentari