Publicat el 30/04/2021

Aquest diumenge dia 2 de maig se celebra la Gala de Clausura del FESTIMATGE, tot i que les 19 exposicions de la Fàbrica Llobet es podran visitar fins el 16 de maig

La setzena edició del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella 2021 arriba al seu darrer cap de setmana amb la celebració de la Gala de Clausura i Lliurament de premis el proper diumenge, 2 de maig, a la Sala Mozart.
Durant la gala es podran veure totes les fotos premiades, així com els tràilers dels curtmetratges guardonats i es projectarà el curt premiat amb el Trofeu Torretes de Curtmetratges, “Lo efímero” de Jorge Muriel.
La gala comptarà amb la música en directe de Juan Carlos Narzekian, trio i es podrà seguir en directe per Facebook Live a través de les xarxes del FESTIMATGE.

Les restriccions de mobilitat que han afectat als visitants que habitualment visiten Calella durant el mes d’abril ha motivat que les 19 exposicions de fotografia de la Fàbrica Llobet es prorroguin dues setmanes més, fins el dia 16 de maig. També l’exposició que es troba els aparadors de les botigues es prorrogarà aquest quinze dies. I, per la seva banda, l’exposicióEl lloc decisiu” de Pierre Radissic a l’Ajuntament Vell es podrà visitar fins el 27 de juny, tal com ja estava previst.

Dissabte, 1 de maig a les 17 hores, serà el moment de gaudir de l’activitat més innovadora d’aquest FESTIMATGE 2021:
La celebració de la ‘1a Trobada Online de Cinema 9,5mm’, que serà la primera d’Europa i, molt probablement, del món, i que ha despertat molta expectativa entre els cineastes que segueixen el 9,5mm arreu del món.
Comptarà amb la participació dels Presidents dels Grups de 9,5mm de França i Anglaterra, Bernard Castella i Cliff Perriam, respectivament.
La màgia d’aquesta activitat i el que la fa especial és que es podran veure online les projeccions en format analògic de pel·lícules rodades en 9,5mm, que es projectaran sobre una pantalla que una webcam captarà per compartir en streaming. 5 autors de França, Anglaterra i Catalunya han fet arribar els seus treballs originals, 8 en total, rodats en 9,5mm a l’organització, per tal que siguin projectats.
La trobada es podrà seguir online a través del Canal de YouTube del FESTIMATGE : https://www.youtube.com/watch?v=tZek-76s1GE o de les seves xarxes socials, des de Facebook.
www.festimatge.org
www.facebook.com/festimatge
www.twiter.com/festimatge
www.instagram.com/festimatgecalella
#festimatge21

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 48a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 45 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 27 anys de vida.

Enguany, el FESTIMATGE 2021 celebra la setzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival. I enguany, esdevé també un projecte de tenacitat i esperança, perquè, sigui com sigui, amb les limitacions i restriccions existents, cal dur-lo a terme, perquè “En tenim ganes!”.
Per a més informació:  www.festimatge.org

 

Deixa un comentari