Publicat el 20/01/2021

A finals de l’any 2019, el consistori caldenc ja va modificar l’ordenança municipal de circulació i va incloure un seguit de normes sobre l’ús d’aquests vehicles

A principis d’aquest any, ha entrat en vigor una modificació dels reglaments generals de circulació i vehicles que regula a tot l’Estat l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. En els darrers anys, aquests aparells s’han convertit en un mitjà de transport molt utilitzat entre la ciutadania, fet que ha portat a la DGT a presentar una nova normativa estatal amb l’objectiu d’unificar criteris sobre aquest àmbit.

En aquesta línia, a finals de l’any 2019, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ja es va avançar i va incloure a l’ordenança municipal de circulació un seguit de normes sobre l’ús d’aquests vehicles. La normativa municipal estableix que els vehicles de mobilitat personal dotats de motor elèctric sempre han de circular per la calçada, el més a prop possible de la vorera, senyalitzar les maniobres i respectar en tot moment les normes de circulació com qualsevol altre vehicle.

Així mateix, per a poder circular de nit o en moments de baixa visibilitat, han de portar una llum blanca al davant i una llum vermella al darrere, així com estar dotats d’elements reflectants homologats. Pel que fa a la velocitat, el límit màxim permès és de 25 km/hora.

De la mateixa manera, el consistori caldenc recorda que és molt recomanable l’ús del casc i el timbre, que només pot circular una persona per vehicle i que està prohibit fer servir el mòbil, auriculars o cascos connectats a un reproductor durant la conducció. 
Per últim, l’Ajuntament informa que cal disposar d’un certificat que acrediti que el vehicle ha estat sotmès a assaig i compleix els requisits tècnics de la normativa nacional i internacional, així com recordar que els vehicles de mobilitat personal només poden circular per vies urbanes, en cap cas ho poden fer per vies interurbanes, travesseres, autopistes i autovies o túnels urbans.
Pròximament, la Policia Local de Caldes distribuirà uns tríptics informatius i posarà en marxa una campanya sobre aquest tipus de vehicles.

Per a més informació, es pot consultar l’Ordenança Municipal de Circulació aquí: http://www.caldetes.cat/ARXIUS/2021/Serveis/ORDENANCA_DE_CIRCULACIO_mod._16.12.19_signada.pdf

 

Deixa un comentari