Publicat el 13/05/2021

Justícia hi destina 10 professionals per a casos civils i penals

El Departament de Justícia ha posat en marxa a Arenys de Mar (Maresme) el jutjat número 8 de Primera Instància i Instrucció. El nou òrgan arriba onze anys després de l’entrada en funcionament del darrer jutjat ordinari al municipi i assumirà casos civils i penals.
El formen 10 professionals, amb tres gestors, cinc tramitadors i dos auxiliars, a més d’un jutge i un lletrat designats pel Consell General del Poder Judicial.
Està ubicat al soterrani segon de l’edifici, on el Govern ha invertit 107.000 euros per adequar l’espai.
En paral·lel, l’edifici judicial està immers en una millora d’1,7 MEUR per ampliar l’accés, crear un nou mostrador d’entrada, renovar la climatització, instal·lar circuits tancats de televisió i construir nous lavabos.

A nivell civil, el nou jutjat d’Arenys assumirà els conflictes entre particulars i entitats, reclamacions econòmiques, incapacitacions de persones, desnonaments, contractes de compravenda, herències i arrendaments.
En l’ordre penal, s’encarregarà de l’enjudiciament de causes sobre delictes lleus, així com la instrucció dels delictes.

El jutjat número 8 d’Arenys és el 22è que crea la Generalitat en els darrers quatre anys, segons informa el Departament de Justícia en un comunicat emès aquest dijous.
Entre el 2017 i el 2021, ha destinat 14,2 MEUR a aquests nous òrgans, “sense cap aportació expressa per part del govern espanyol”, critica l’executiu català. Dels 22 nous jutjats, 21 ja estan operatius a l’espera que entri en funcionament el número 6 de Primera Instància i Instrucció a Vic.

ACN Arenys de Mar
Imatge: Pla general de l’oficina administrativa del Jutjat d’Instrucció i Primera Instància número 8 d’Arenys de Mar. Imatge publicada el 13 de maig del 2021

Deixa un comentari