Publicat el 02/09/2015

Alella es convertirà durant tres dies en un punt de trobada per als amants del territori, el vi i la gastronomia amb la 41a edició de la Festa de la Verema que se celebra del 4 al 6 de setembre.
El vi és el protagonista principal d’una Festa que reivindica la tradició vitivinícola del poble i la riquesa patrimonial, cultural i paisatgística del seu territori. La trepitjada de raïm en família, una actuació castellera i la recuperació de la conferència d’un especialista del món del vi i la gastronomia són les principals novetats d’una edició que té com a pregoner el gran defensor de la terra a Catalunya, el pagès mataroní Pep Riera.
L´alcalde d´Alella, Andreu Francisco, acompanyat del regidor de Cultura i Festes Popular, Fede Salas, i de la regidora de Turisme, Isabel Nonell, han presenta, aquest dimecres, el programa de la Festa de la Verema en un acte celebrat al celler Alta Alella


El pregó d’un pagès emblemàtic
La Festa de la Verema tindrà com a pregoner un apassionat de la terra i una de les persones que més ha lluitat pel manteniment de la pagesia a Catalunya: Pep Riera. Lluitador i treballador incasable, “el guerrer del tractor”, és fundador i ex-coordinador general del sindicat Unió de Pagesos. Actualment és coordinador de Pagesos per la Independència, la branca sectorial de la pagesia de l’Assemblea Nacional Catalana. Pep Riera serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la Festa el divendres 4 de setembre a les 19h a la Plaça de l’Ajuntament. A l’acte d’inauguració també es farà la tradicional trepitjada de raïm per part de la pubilla de 2015, les dames d’honor i els hereus i la benedicció del primer most.
El programa recupera la conferència d’una persona especialitzada en el món del vi o la gastronomia, amb Paco Solé Parellada, el propietari del llegendari restaurant 7 Portes de Barcelona. L’acte es farà diumenge 6 de setembre a la tarda a Can Lleonart. La Festa té d’altres nom propis: Rosa Vila, Montse Velasco i Carlos Puñet. Tres grans especialistes del món del vi que impartiran les classes magistrals programades per als dies 8, 9 i 10 de setembre.


Trepitjada de raïm en família
La tallada de raïm familiar s’amplia enguany amb la trepitjada de raïm. La nova activitat s’ha programat per a diumenge 6 de setembre a partir de les 11h. El punt de trobada d’aquesta activitat familiar serà la vinya testimonial de Can Magarola. Allí es tallarà el raïm que després es trepitjarà a la Masia de Can Magarola. La sommelier Rosa Vila, encarregada de dinamitzar l’activitat, ensenyarà els assistents com tallar i trepitjar el raïm i què han de fer perquè el most obtingut es converteixi en vi.


El vi és el protagonista
Els vins de la DO Alella són l’element principal de la Festa de la Verema. Es podran tastar, conèixer i descobrir com s’elaboren i d’on procedeixen, a la Mostra gastronòmica, a la ruta de Tapes+Vins (que enguany incrementa considerablement la participació passant de nou a tretze bars-restaurants de diferents barris del poble),  a les visites guiades als vuit cellers de la DO que es faran als matins del 5 i 6 de setembre, o a la presentació de vins programada per al dissabte 5 de setembre a les 18h a Can Lleonart. La Festa és també una oportunitat per aprofundir en les particularitats del vi de la DO Alella assistint a les classes magistrals que impartiran els sommeliers Rosa Vila, Carlos Puñet i  Montse Velasco, del 8, 9 i 10 de setembre.


Inscripcions i venda de tiquets
Les inscripcions per participar a les diferents activitats de la Festa de la Verema —la conferència, les visites als vuit cellers de la DO Alella, les rutes per les masies i per la Vall de Rials o la tallada i trepitjada de raïm familiar— es fan a l’Oficina de Turisme. La venda anticipada de tiquets de degustacions de la Mostra Gastronòmica es farà el 3 de setembre, de 10.30 a 14h i de 16 a 17h, i el 4, 5, 6 de setembre, de 10 a 14h, a l´Oficina de Turisme. Els tiquets també es podran adquirir anticipadament a l´estand de l´Ajuntament de l´Hort de la Rectoria, de 18 a 20h, i durant la celebració de la Mostra, de 20 a 23h. Durant els tres dies de la Mostra es podran degustar els diferents plats elaborats per a l’ocasió per 21 restaurants del Maresme, el Vallès Oriental i Barcelona i els vins i caves dels vuit cellers de la DO Alella.
Els preus dels tiquets de degustació es mantenen igual que l’any passat, ha excepció del de pastisseria que s’ha abaixat de 4 a 2,5 euros. Preus: plat de menjar 4 euros, pastís 2,5 euros; tiquet de vi 2 euros (sense copa); ampolla de vi o cava 12 euros; copa de vidre de la 41a Festa de la Verema 1 euro.
Informació:
http://www.alella.cat/document.php?id=5853

Deixa un comentari