Publicat el 14/07/2014

 Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica i manteniment preventiu a 31 centres de transformació, gairebé un 19% del total d’aquestes instal·lacions de la comarca. L’objectiu és garantir l’òptim funcionament d’uns elements imprescindibles per a assegurar la continuïtat del subministrament elèctric a 83.307 clients.
L’operació ha consistit a canviar les bateries dels interruptors que permeten, en cas de necessitat, actuar sobre la instal·lació de manera remota. Així mateix, s’ha verificat el correcte funcionament de tots els dispositius de telecontrol.
Aquests elements permeten accionar a distància, des del Centre de Control que la Companyia té a la seu de Barcelona, els dispositius de maniobra i eviten la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. S’instal·len en punts elèctricament estratègics on convergeixen diferents xarxes, donant la possibilitat de restablir el subministrament per línies diferents a l’habitual de manera gairebé immediata.


Els centres de transformació on s’han renovat les bateries estan instal·lats als municipis d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, El Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
Aquesta mesura permet actuar amb més celeritat i garantir així la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric al Maresme. Es tracta d’una actuació periòdica programada dins del pla anual amb el qual Endesa garanteix el funcionament òptim de les seves instal·lacions per assegurar la qualitat del servei al territori.

Deixa un comentari