Publicat el 05/03/2015

Endesa ha enllestit recentment les tasques de renovació del sistema de telecontrol de la subestació de Llinars del Vallès, al Vallès Oriental, per millorar el servei a un total de 19.220 clients repartits entre aquesta comarca i la del Maresme.
El nou equipament, d’última generació, és més eficaç que l’anterior i permet que en el futur s’incorporin a la instal·lació sistemes de protecció de nova tecnologia. Aquesta intervenció, que ha suposat una inversió de 40.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, beneficia la qualitat del subministrament elèctric a tres municipis del Maresme (Argentona, Dosrius i Òrrius) i nou del Vallès Oriental (Cardedeu, les Franqueses del Vallès, Llinars del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Vilalba Sasserra).
L’equipament que s’acaba d’instal·lar és de nova tecnologia, i a diferència de l’anterior, funciona amb fibra òptica, fet que el fa més eficient i maniobrable ja que simplifica les connexions entre els diferents dispositius. Aquest nou sistema de telecontrol és, a més, més segur i resistent que l’anterior.
El sistema de telecontrol registra en un sol equip totes les dades que tenen a veure amb el funcionament dels diferents elements que composen la subestació: interruptors, transformadors, línies, etcètera. D’aquesta manera, a més de poder comprovar en tot moment el correcte funcionament de la instal•lació, detectaria de manera immediata possibles anomalies i permetria  corregir-les mitjançant maniobres de manera remota, des del Centre de Control de la Companyia.
La renovació i actualització d’equipaments forma part del pla de manteniment a les instal·lacions de la demarcació de Barcelona, amb el qual la Companyia treballa per millorar la fiabilitat i el rendiment del seu servei.

Deixa un comentari