Publicat el 18/07/2017

Per mantenir un volum d’aigua constant s’adapta l’activitat de la central hidroelèctrica de Llavorsí, al Pallars Sobirà

La companyia Endesa col·laborarà amb la celebració del 54è Ral·li internacional de la Noguera Pallaresa modificant el cabal de la Noguera Pallaresa per tal d’adequar-lo a les necessitats de les diverses competicions. En concret, aquest dimarts se celebra la ‘Copa Catalana de Joves promeses d’Eslàlom’ i el poper dijous l’Open de Ràfting Nocturn’, per la qual cosa la Companyia ajustarà el turbinat de la central hidràulica de Llavorsí durant els dies de la competició amb l’objectiu de garantir l’estat òptim del riu per tal que tingui les condicions requerides per les proves.
L’operació de regulació del riu s’inicia aquest dimarts a la central hidroelèctrica de Llavorsí, que ha funcionat a una generació mínima estable de 15 MW des de les 10.00 hores a les 14.00 del migdia i, a partir de les 15.00 hores i fins a les 18.00 de la tarda es generarà 35 MW, per obtenir un cabal de 14 m3/s.

Per altra banda, el dijous, es precisarà un cabal d’aigua de 20 m3/s i per aconseguir-ho, Endesa, generarà una potencia fixa de 50 MW des de les 17.00 hores a les 22.00.

Aquest esdeveniment internacional se celebra cada any a la capital del Pallars Sobirà i és una festa popular i esportiva amb competicions internacionals d’aigües braves que inclou proves de totes les modalitats. Entre elles, diferents disciplines del piragüisme així com de ràfting, on els participants competeixen per aconseguir les millors classificacions i donar el màxim espectacle als espectadors.
Endesa respon amb aquesta actuació a la demanda de l’organització per tal de garantir l’estat òptim de la Noguera Pallaresa. Així, la companyia, en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua, entén la importància dels esdeveniments esportius per a la vida social i econòmica de la comarca.

ACN Sort

Deixa un comentari