Publicat el 22/08/2014

Endesa ha ampliat les mesures de seguretat a la subestació de Mataró, la més important de la comarca, i ho ha fet instal·lant un total de 48 pantalles metàl·liques que protegeixen amb un enreixat 12 cel·les que contenen elements en tensió. Amb aquesta mesura, la Companyia augmenta el nivell de seguretat i prevenció per a les persones que hi treballen i beneficia, a més, la qualitat del subministrament elèctric als 12.791 clients que s’alimenten del parc elèctric d’11 kV, que és on s’ha realitzat la millora.
Aquestes pantalles metàl·liques són d’acer galvanitzat i tenen una superfície enreixada que permet veure des de fora l’element que estan protegint i al mateix temps, n’impedeixen el contacte. La seva finalitat és protegir una part que fins ara quedava al descobert de les 12 cel·les que contenen elements en tensió com són dos transformadors, nou terminals de línia i un enllaç de barres. Amb aquesta mesura s’augmenta el nivell de seguretat de la subestació de cara als tècnics que hi treballen.
La subestació de Mataró, ubicada a la carretera de Mata i amb 195 MVA de potència instal”lada, és la més important a nivell de comarca. Del seu bon funcionament depèn la qualitat del subministrament elèctric de 89.897 clients repartits entre els municipis d’Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Mataró, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt.
La instal·lació del nou equip ha suposat una inversió de 15.500 euros i ha repercutit en una millora en matèria de prevenció de riscos i una millora, també, en la qualitat i continuïtat del subministrament per als clients de la comarca.

Deixa un comentari