Publicat el 05/02/2021

El 16è FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella 2021, que se celebrarà del 10 d’abril al 2 de maig, es prepara amb la incertesa que hi ha actualment, però amb el compromís que sí o sí es durà a terme

Sota el lema “En tenim ganes!”, el FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella arriba a la seva setzena edició, després d’una quinzena edició no celebrada, degut a la pandèmia per la Covid, i que té reservat algun moment durant el festival actual, com serà el lliurament dels premis de curtmetratges no lliurats l’any passat.
La celebració del FESTIMATGE, per primera vegada, s’allargarà fins al maig, ja que aquest any començarà una mica més tard, un cop passi la Setmana Santa, concretament el 10 d’abril i acabarà al 2 de maig. El que no canvia és que fotografia i cinema tornaran a trobar-se a Calella en l’únic festival que els hi dóna un espai conjunt per gaudir de la imatge en totes les seves vessants, però en aquesta edició, a més, el món sencer podrà gaudir del FESTIMATGE 2021 amb les seves activitats online.
Des de la secció de fotografia, es preparen les exposicions que es podran gaudir durant el festival i el 45è Trofeu Torretes de Fotografia té encara la seva inscripció oberta fins a l’1 de març.
Pel que fa als curtmetratges, està prevista la projecció de curtmetratges seleccionats al 27è Trofeu Torretes de Curtmetratges, al qual s’han presentat enguany més de 800 treballs.
Enguany, les reunions dels jurats, tant de curtmetratges com de fotografia, es faran de manera online, degut a la pandèmia.

Una de les activitats més emblemàtiques del FESTIMATGE és la celebració de la Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, que enguany arriba a la 48a edició. La importància d’aquesta trobada no rau tant en la quantitat de públic que rep, sinó en el fet que és de les poques que queden arreu del món.
La celebració del Mercat del Col·leccionisme, enguany esdevé impossible, però les noves tecnologies permeten agafar el sistema de cinema més antic del món i poder gaudir-lo online. I el FESTIMATGE d’enguany vol ser el primer festival de 9,5mm que se celebra de manera telemàtica.

La situació actual fa que inauguració, cloenda, tallers, xerrades…, entre d’altres activitats habituals del FESTIMATGE, quedin a l’expectativa de veure com evoluciona tot i què es pot fer i què no.

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 48a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 45 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 27 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival a diversos espais de la ciutat: Sala Mozart, Espai Caixa, Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal (espais que, enguany, molt probablement, es veuran reduïts a la Sala Mozart, que reuneix les condicions adequades d’aforament).

Enguany, el FESTIMATGE 2021 celebra la setzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.
I enguany, esdevé també un projecte de tenacitat i esperança, perquè, sigui com sigui, amb les limitacions i restriccions existents, cal dur-lo a terme, perquè “En tenim ganes!”.

Per a més informació: www.festimatge.org
#festimatge2021
@festimatgecalella
www.facebook.com/festimatge
www.twiter.com/festimatge)

 

 

 

Deixa un comentari