Publicat el 12/04/2016

La DO Alella ja té la seva ruta. El Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella va presentar el passat 4 d´abril la Ruta del Vi DO Alella, una iniciativa que té per objectiu articular, integrar i incrementar el valor de l’oferta turística vinculada al territori per contribuir-hi al seu desenvolupament, millorar els resultats comercials i garantir una experiència satisfactòria per al visitants.

La Ruta del Vi DO Alella s´articula a partir de la creació d´un Club de producte, una eina de cooperació que integra interessos tant públics com privats de la zona amb un objectiu comú: la promoció de la cultura vitivinícola i la promoció econòmica i turística en l´àmbit d´influència de la DO Alella. Aquesta aliança pretén augmentar els clients potencials, sumant els visitants que es mouen per interessos turístics, culturals i patrimonials.

Per al turista, la Ruta del Vi és una destinació de qualitat que ofereix la possibilitat d´endinsar-se en la cultura, la tradició i costums del territori vitivinícola. Veremar una vinya, visitar un celler, conèixer el procés d’elaboració, allotjar-se en un entorn rural, prendre un bon vi, adquirir productes típics en botigues especialitzades… Aquestes són algunes de les experiències que la Ruta del Vi ofereix al visitant, però l´enoturisme va molt més enllà i inclou també les passejades per l´entorn natural, la visita de pobles i monuments, la restauració o la compra de productes locals.

Segons també informen els promotors d’aquesta iniciativa, tècnicament, la Ruta del Vi és un producte complex que es tradueix en una xarxa de cooperació empresarial i de cooperació público-privada que integra empreses específicament turístiques i d´altres que han estat tradicionalment lluny del turisme (cellers, enoteques, botigues especialitzades, restaurants, bars, hotels, allotjaments rurals, agències de viatges, activitats recreatives…). La Ruta també aplega les administracions locals com a gestores d´una part dels valors i recursos del territori. Aquesta xarxa de cooperació es gestiona a través del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella que és l´encarregat de la planificació, control de qualitat, gestió i comercialització del producte turístic.

La ruta comença a caminar amb la implicació de més d´una cinquantena de promotors privats que s´han volgut adherir a aquest projecte.  Cellers, restaurants, allotjaments, serveis turístics i agències de viatges, tractaments de vinoteràpia, tast de vins i d´altres experiències d´enoturisme formen part d´aquesta ruta, que neix apadrinada per la cuinera de Sant Pol, Carme Ruscalleda.

Per donar-la a conèixer s´ha edita un catàleg amb un mapa que inclou la senyalització de les diferents propostes, i que es repartirà en oficines de turisme i punts claus de Barcelona i el territori. També s´hi podrà accedir a través de la pàgina web del Consorci que ha estat totalment renovada.

Andreu Francisco, president del Consorci i alcalde d´Alella, va remarcar durant la presentació que la ruta “és un punt d’inflexió per a la promoció del nostre territori, un eix vertebrador que ha d´ajudar a la dinamització cultural, social i econòmica de la DO”. “El turisme del vi –va dir Francisco- és una oportunitat que hem d´aprofitar i la ruta és el tret de sortida d´una intensa activitat”.  A l´acte de presentació, celebrat al Centre d´Empreses Casa del Marquès del Masnou, també van participar el Coordinador general de l´Incavi, Xavier Agell, el president del Consell Regulador de la DO, Quim Batlle, alcaldes i representats dels ajuntaments consorciats, així com alguns dels promotors privats que formen part de la ruta.

Deixa un comentari