Publicat el 08/04/2021

Escultures de formes, textures i colors que cerquen el diàleg amb d’altres materials per trobar la bellesa, la sensualitat o la provocació

Amb el temps, Montferrer ha aconseguit crear un univers de peces sinuoses, poètiques i màgiques que, tot i estar creades amb materials pesats i freds, com són el ferro i el corten, esdevenen càlides, lleugeres i plenes de sentiments i d’emocions.

Exposició: Emocions en ferro
Data: De l’11 d’abril al 13 de juny, al Museu Monjo, Camí Ral, 30 de Vilassar de Mar
Horaris:Dimarts a divendres de 17 a 20 h
Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges d’11 a 14 h
Festius tancat

Enric Pla Montferrer (Lluçà, 1969) es submergeix per primera vegada en la mediterrània per a expressar la bellesa de la vida marina i alhora llançar un crit d’alarma davant l’impacte devastador de l’home sobre aquest medi.
Hereu de la forja modernista, Montferrer esdevé un observador privilegiat de la natura que l’envolta i és per mitjà de les seves obres sinuoses que ens fa arribar els seus missatges i les seves reflexions més personals.
En aquest darrer treball, l’escultor i mestre artesà d’Alpens, que des del 2016 coordina els projectes de forja de la Sagrada Família de Barcelona, es deixa arrossegar per les onades com un peix lliure i rebel. La combinació del foc amb l’aigua obté, gràcies a ell, un resultat de formes i textures sensuals i vives que ens fan pensar a tots en el poder de seducció de la mar.
Apassionat del seu ofici, Montferrer mostra al públic les seves obres amb naturalitat i senzillesa i convida tothom a sentir-les i viure-les com ell ho fa des del primer moment.
La seva obra és el seu missatge: vida i natura

 

Deixa un comentari