Publicat el 21/03/2021

La sala de cinema més antiga de Catalunya acollirà el lliurament del guardó especial del públic a la millor pel·lícula del 2020

La secció, presentada per la periodista Gemma Nierga i el crític Jaume Figueras, formarà part de la retransmissió de la Gala (Diumenge, 21 de març, a les 18:45 per TV3).
Calella i la Sala Mozart, la més antiga de Catalunya en funcionament, seran coprotagonistes de la gala de la 13a edició dels Premis Gaudí. Aquest escenari acollirà el lliurament del guardó especial del públic a la millor pel·lícula del 2020, que s’emetrà per TV3 i s’inclourà a la retransmissió de la gala, el diumenge, 21 de març, on es donaran a conèixer els guanyadors de la resta de categories.

La periodista, Gemma Nierga – que va estiuejar a Calella durant la seva infància i adolescència –, i el crític de cinema i periodista, Jaume Figueras, seran els encarregats de lliurar aquest Premi especial. El públic ha pogut votar, en aquesta edició, la seva pel·lícula preferida del 2020, entre els vuit films nominats: A millor pel·lícula (L’Ofrena, La dona il·legal, La Vampira de Barcelona i Les Dues nits d’ahir); i a Millor pel·lícula en llengua no catalana (Adú, La Boda de Rosa, Las Niñas i Sentimental).
Enric Cambray, director dels Premis Gaudí, cataloga la cerimònia d’enguany com una gala que “supera la barrera dels 100”. I són 100 les sales de Catalunya que acullen Cicle Gaudí, promocionat per l’Acadèmia Catalana del Cinema, amb l’objectiu d’exhibir el cinema català. A més, aquest any, l’ACC, ha reconegut les 13 sales centenàries del territori, on la Sala Mozart, una d’aquestes sales, també va ser l’amfitriona de l’acte que va posar en valor la tradició cinèfila de Catalunya.

Calella, una ciutat compromesa amb el cinema i la cultura
“Quan els temps són difícils, la cultura és un motor de canvi i aboca esperança per tirar endavant. Durant la pandèmia, la gent de Calella, ha seguit gaudint d’una oferta cultural molt variada, que ha respectat sempre les mesures de seguretat i garantit una experiència segura al públic; és per això que podem dir, que la nostra aposta per la cultura és d’un compromís innegociable”, afirma l’alcaldessa, Montserrat Candini.
Des del 2018, està en marxa el Calella Film Office, una oficina que té com a objectiu promocionar Calella com una ciutat plató i ajudar als professionals del cinema, la televisió i la publicitat a fer realitat els seus projectes, assessorant-los en la cerca de localitzacions i oferint-los tota la informació necessària per filmar a qualsevol indret de la ciutat. Una ciutat que també acull el Calella Film Festival, el festival de cinema low budget del Maresme, que a l’octubre de l’any passat va celebrar la seva 5a edició; un escenari on actors, directors, guionistes i productors troben a Calella un punt de reunió per projectar les seves pel·lícules, participar en concursos o fer posades en comú amb altres professionals del sector.

La Sala Mozart també acull les obres de teatre i actuacions del Cicle Cultural, reafirmant l’aposta de la ciutat per la cultura.

 

 

Deixa un comentari