Publicat el 08/11/2018

La plaça de l’Ajuntament acollirà, del 10 al 18 de novembre, aquesta Mostra de Bolets del Maresme

Una vegada més la plaça de l’Ajuntament serà l’espai on es podrà veure i degustar productes de temporada. L’exposició, que pot arribar a aplegar més de 100 espècies diferents, pretén ser una mostra representativa de la diversitat de bolets del Maresme a inicis de novembre.
Organitzada per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN), podrà visitar-se de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 a 19 h i dissabtes i diumenges de 10 a 21 h.
S’hi podrà veure els bolets i també diferents panells informatius sobre les principals característiques d’aquests singulars organismes i el paper que juguen al medi natural, per aprendre a respectar-los, amb un programa específic per a famílies i escolars.

L’exposició començarà amb la tradicional sortida a buscar bolets del dia 10 de novembre al matí a càrrec de voluntaris que després seleccionaran i classificaran amb l’ajuda dels experts de la Delegació i el Dr. Jaume Llistosella (Universitat de Barcelona) i que es podran veure després a la carpa de la plaça de l’Ajuntament.

Al voltant de la Mostra s’organitzen diferents activitats relacionades.
El dia 11 a les 12 h a Can Serra del Museu de Mataró podran escoltar els contes i llegendes de “Les veus del Parc del Montnegre i el Corredor” i està inclòs dins el programa d’activitats “Viu el Parc” del Montnegre i el Corredor, que organitza la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor a Mataró.
El 25 de novembre a les 12 h a Can Boet es farà l’activitat familiar “Esclats de vida a la tardor: els bolets” per tal de conèixer el paper vital dels bolets dins els boscos del Maresme.
De dilluns a divendres, diversos grups escolars faran visites guiades a l’exposició i també realitzaran tallers sobre el tema. Els tallers es faran a Can Serra. Museu de Mataró (El Carreró, 17), del 12 al 16 de novembre, i a Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural (carrer de Pablo Iglesias, 83), del 19 al 23 de novembre.
Totes les activitats són gratuïtes excepte els tallers per a les escoles.

L’any passat més de 7.000 persones van passar per la carpa per observar els prop de 1.400 bolets recollits per a l’exposició.
Foto: Mostra de Bolets del 2017

 

 

 

 

Deixa un comentari