Publicat el 13/01/2017

El passat 4 de gener es van reunir a Argentona els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Maresme que pertanyen a les àrees bàsiques policials de Premià de Mar i Mataró amb representants del cos dels Mossos d’Esquadra.

En nom dels municipis, han informat el consistoris, també hi eren els caps de les respectives policies locals, mentre que per part dels Mossos d’Esquadra hi van assistir els sotscaps de les dues comissaries del Baix Maresme i l’intendent sotscap de la Regió Metropolitana Nord.

La reunió va ser convocada a petició dels ajuntaments amb l’objectiu de coordinar els dispositius de seguretat davant l’augment dels robatoris a domicilis que afecten la comarca, ja que en el darrer any s’ha constatat un increment del nombre de casos, especialment en els municipis de muntanya.

Tot i remarcar la bona coordinació entre les policies locals i els Mossos, al final de la trobada els responsables municipals van formular dues peticions. D’una banda, van sol·licitar una entrevista amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, per abordar la problemàtica i requerir-li més recursos per fer front als robatoris; tant pel que fa a la investigació com pel que fa a la presència pública d’agents. D’una altra, els assistents van acordar de constituir com més aviat millor una Junta de Seguretat supramunicipal, en el marc del Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal, per tractar de manera ordinària i a nivell territorial d’aquesta qüestió –ara mateix, la més important a nivell de seguretat ciutadana–, i d’altres que puguin aparèixer en el futur. 

Deixa un comentari