Publicat el 24/03/2016

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers van detenir, el 17 de març, cinc persones que es dedicaven al cultiu de marihuana a Castellcir. El membres del grup són de nacionalitat espanyola, tenen entre 21 i 57 anys i són veïns de Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació al voltant d’una casa després de tenir coneixement que se sentia una forta olor i sorolls constants i permanents de ventiladors o compressors d’aire condicionat. La casa tenia algunes finestres tapiades i durant tota la nit tenia els llums encesos.

Els investigadors van localitzar un parell de vehicles que entraven i sortien sovint de la casa i van comprovar que els propietaris dels dos cotxes, que eren pare i fill, ja havien estat investigats per delictes contra la salut publica amb anterioritat.

Davant d’aquests indicis, el 15 de març els mossos van fer un operatiu policial que va culminar amb la detenció de cinc persones que estaven en aquell moment a l’interior de la casa. Al vespre els agents van fer una entrada i registre al domicili.

La casa estava dividida en un pàrquing i una planta baixa. El pàrquing estava totalment condicionat per al cultiu de marihuana: hi havia 68 làmpades de sodi, sis ventiladors, dos línies d’aire condicionat, tubs d’extracció d’aire així com un reg automàtic. Els brots de marihuana creixien directament del terra i les plantes havien estat tallades.

Els investigadors van localitzar els cabdells de marihuana penjats en diverses malles d’assecat. També van trobar-ne embossats i a punt per a la seva distribució. A la planta baixa de la casa s’amuntegaven les restes de plantes que eren de rebuig i bosses amb cabdells de marihuana. Igualment es van localitzar transformadors, tubs de ventilació i dos dipòsits d’aigua. 

En total els agents van localitzar 62 quilos de marihuana preparada per a la seva distribució. 

D’altra banda, els investigadors van comprovar que els detinguts havien fet una connexió elèctrica fraudulenta, delicte pel qual també van quedar denunciats. 

El grup va quedar en llibertat el 16 de març a l’espera de ser citats a declarar davant l’autoritat judicial.

Deixa un comentari