Publicat el 22/06/2015

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cornellà han desmantellat un grup dedicat a cometre robatoris amb força a interior de domicili.
El grup, format per quatre persones, estava perfectament estructurat i actuava coordinadament: mentre dos cometien els robatoris, un tercer realitzava tasques de vigilància i un quart membre s’encarregava de donar sortida als objectes sostrets.
Fruit de la investigació policial s’ha pogut determinar que es tracta d’un grup itinerant especialitzat a delinquir a tot Europa ja que no tenen cap tipus d’arrelament social.
Les indagacions policials que han acabat amb la detenció dels quatre integrants
del grup es van iniciar el passat mes de maig, quan es va produir un robatori a un domicili de Cornellà d’on els autors van sostreure una caixa forta amb diverses armes de foc i munició.
El grup de policia científica va trobar indicis que implicaven un dels autors dels fets i un cop identificat va permetre iniciar una investigació, tutelada pel titular del Jutjat d’Instrucció núm.3 de Cornellà.
Al llarg d’un mes d’escoltes telefòniques, vigilàncies i seguiments, finalment els investigadors van realitzar 3 entrades i registres a domicilis ubicats a Mataró i Badalona i van detenir, el passat 10 de juny, els quatre membres de l’organització.
Les armes de foc sostretes en un dels robatoris no han estat localitzades tot i que s’han recuperat objectes tecnològics i joies que s’estan estudiant per relacionar-los amb diversos fets delictius. Fins ara, s’han resolt quatre fets delictius.
També s’han recuperat eines específiques que es fan servir per realitzar robatoris amb força, com ara rossinyols, radiografies, claus modificades i documentació falsificada.
El passat 12 de juny, el titular del Jutjat d’instrucció núm.3 de Cornellà va decretar l’ingrés a presó del principal investigat, mentre que els seus col·laboradors van quedar en llibertat amb càrrecs.
La investigació continua oberta per tal d’establir el destí que hagin pogut tenir les armes sostretes, així com la participació d’aquestes persones en més fets delictius.

Deixa un comentari