Publicat el 23/09/2014

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat aquest dilluns el nou servei “Botó vermell”. Es tracta d’una aplicació novedosa per a dispositius mòbils que l’Ajuntament de Badalona posa en marxa amb l’objectiu que els comerciants de la ciutat puguin avisar en cas d’urgència a la Guàrdia Urbana de forma discreta, ràpida i simple.
La roda de premsa ha comptat també amb la presència de la segona tinent alcalde i regidora de Govern i Recursos Humans, Maritxu Hervàs, i del tercer tinent d’alcalde i regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado.


L’objectiu d’aquest servei innovador és que els comerciants puguin avisar a la Guàrdia Urbana activant el botó vermell instal·lat en el seu dispositiu mòbil si s’està produint en el seu establiment un cas de robatori o una situació de greu alteració de l’ordre públic com una baralla o una agressió. L’avís de l’usuari mitjançant el “Botó vermell” s’ha de fer arribar a la Guàrdia Urbana quan la situació s’està produint a l’interior del seu comerç o immediatament després.
Els comerciants interessats en donar-se d’alta en aquest nou servei han de sol·licitar-ho a través de la web municipal
www.badalona.cat . Un cop rebuda la sol·licitud, la Guàrdia Urbana de barri visitarà l’establiment per fer una verificació de dades i ajudar el comerciant a activar l’aplicació mòbil en el seu dispositiu.
Els avisos es rebran a la sala 092. En aquestes tipologies delictives greus, a més de la presència de la Guàrdia Urbana també s’avisarà a Mossos d’Esquadra per a a una màxima eficàcia policial i col·laboració mútua.


Xavier Garcia Albiol ha explicat que la posada en marxa d’aquest nou servei posa de manifest que “la seguretat de tots els veïns de Badalona és prioritària per al Govern municipal i per això s’estan dedicant tots els recursos humans i tecnològics que l’Ajuntament té al seu abast”. L’alcalde de Badalona ha destacat que aquest nou sistema adreçat als comerciants suposa “una important millora pel que fa a la comunicació i al temps de reacció de la policia” i ha afirmat també que espera que aquest sigui “un element més que ajudi a la disminució dels delictes que ja fa dos anys que s’està produint a la ciutat”.


Aquest servei no s’oferirà als establiments que estiguin obligats per llei a contractar un servei de connexió a central d’alarmes. Queden exclosos les entitats bancàries i els locals de venda d’or, joieries i similars.
La Guàrdia Urbana procedirà d’ofici a donar de baixa del servei si es detecta un mal ús per part del comerciant. Per mal ús s’entén fer arribar 2 avisos mensuals que siguin falses alarmes o 6 avisos al llarg de 6 mesos que siguin falses alarmes. Els usuaris també es poden donar-se de baixa a través de la web municipal o trucant a Guàrdia Urbana.

Deixa un comentari