Publicat el 25/06/2021

El foc ha estat provocat per una crema escapada no autoritzada per una persona identificada segons els Agents Rurals

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi d’Argentona (Maresme) a les 7:08 hores d’aquest divendres. El foc va començar dijous cap a les dotze del migdia a la urbanització de Can Vilardell, a tocar de Mataró, i va avançar cap al paratge de Sant Jaume de Traià, entre el polígon industrial d’Argentona i la C-60.
Els Agents Rurals van informar que el foc havia estat provocat per una crema escapada no autoritzada i van identificar l’autor, un veí d’Argentona de 76 anys. Els Agents Rurals van quantificar la zona cremada en unes 11 hectàrees, la majoria de terreny forestal, una extensió que segons els Bombers arriba a les 15 hectàrees si es comptabilitzen les zones afectades pels focus secundaris.
Segons van detallar els Agents Rurals a través de les xarxes socials, a l’home que va causar l’incendi ja se li havia escapat el foc una altra vegada aquest mateix dijous, però en aquella ocasió l’havia pogut apagar abans que s’expandís.
En l’incendi hi han treballat 10 mitjans aeris –6 helicòpters i 4 avions-, que s’han començat a retirar de la zona cap a les set de la tarda, i fins a 35 dotacions terrestres. Durant la nit del dijous al divendres s’ha mantingut un dispositiu de dotze dotacions terrestres per controlar el foc.
Un dels punts on s’han concentrat més efectius és a la zona pròxima al polígon industrial d’Argentona, on malgrat que no s’ha hagut de fer cap desallotjament preventiu, alguna nau ha resultat afectada a causa del fum i la temperatura. De fet, una nau industrial del carrer Galícia ha cremat completament. Amb tot, cap persona ha resultat ferida.
A quarts de nou del matí d’aquest divendres els flancs ja estaven freds, però els Bombers hi continuaven treballant amb una vintena de dotacions terrestres.

ACN Barcelona

Deixa un comentari