Publicat el 29/03/2016

L’alcalde de Vilassar, Xavier Godàs, el regidor de Medi Ambient, Benet Oliva i la presidenta d’ADEA, Rosachely Roa, van inaugurar La llar dels peluts, el nou refugi d’animals de Vilassar. Després de signar el conveni de col·laboració entre ADEA i l’Ajuntament de Vilassar per la gestió de l’equipament es van obrir les portes del refugi perquè amics i voluntaris les poguessin visitar.

L’acte de dissabte suposa la culminació d’un procés que es va iniciar el 2014 i s’ha executat en tres fases. Aquest nou equipament aconsegueix acomplir dues millores significatives. D’una banda, s’apropa el servei a la població, fet que millorarà la gestió dels animals abandonats o perduts, i facilitarà les possibles adopcions; de l’altra, l’equipament inclourà també una zona per a gats abandonats o de carrer. La llar dels peluts és el nou espai pels animals abandonats de Vilassar que, gestionat per ADEA, podrà acollir fins a 30 animals i ocupa un espai total de 1500m2. L´equipament disposa també de magatzem, oficina i infermeria.

Fins ara, el refugi d’animals es trobava en uns terrenys de lloguer a la zona de cal Senyor, molt distants del nucli urbà i en una zona de difícil accés. Les instal·lacions han quedat obsoletes i requerien d’ importants i reiteratives reparacions que les feien poc operatives i generaven una despesa constant pel consistori. Va ser per aquest motiu, i tenint en compte que és un servei municipal obligatori de prestar, que l´Ajuntament va apostat, ja fa tres dos anys per la creació d´un nou refugi en terrenys de propietat municipal al polígon de Vallmorena.

Els nous habitants del refugi s’hi traslladaran a finals d’aquest mes de març.

Deixa un comentari