Publicat el 20/11/2019

Els actes han estat programats per la regidoria de Feminismes de l’Ajuntament de Badalona, la Federació de Dones i el Consorci Badalona Sud entre altres entitats

La regidoria de Feminismes de l’Ajuntament de Badalona ha programat per aquesta setmana diversos actes per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Durant tota la setmana hi haurà diversos actes a la ciutat per sensibilitzar contra la violència masclista

Divendres 22 de novembre
Cinefòrum. A les 11 hores, carrer de Font i Escolà, 6. Cinefòrum de la pel·lícula ‘Volar’. Organitzat pel sindicat Comissions Obreres.
Conferència. A les 18 hores, al Museu de Badalona. Conferència “Les violències sexuals a contrallum”, a càrrec de Natalia Fernández, autora del llibre Perséfone encuentra a la Manada (el trasluz de la violación).

Dissabte 23
Espectacle multidisciplinari. A les 11.30 hores, a l’avinguda Salvador Espriu, i a les 17 hores, a la plaça Roja. Espectacle Donar veu… I fer un pas, de la companyia Les Mireies, amb una acció participativa d’unes dues hores de durada que posa en evidència com emergeixen els estereotips i amb quina varietat de punts de vista s’expressen les diverses formes de viure la violència i les relacions.
Espectacle familiar. A les 12 hores, a la plaça de la Dona i a les 12 i a les 17 hores a la plaça de Lloreda. Espectacle de titelles Tomàquets que s’estomaquen, a càrrec de la companyia Patawa, on s’explica la importància d’estimar-se a si mateix i de fer-se respectar.

Diumenge 24
Espectacle multidisciplinari. A les 11.30 hores, a l’Escola del Mar, i a les 17 hores, a la plaça d’Antònia Boada i Ros. Espectacle Donar veu… I fer un pas, de la companyia Les Mireies.
Espectacle familiar. A les 12 hores, a la plaça de Pompeu Fabra. Espectacle de titelles Tomàquets que s’estomaquen, a càrrec de la companyia Patawa.

Dilluns 25
Activitats i tallers. Durant tot el matí, a la plaça Roja. Activitats i tallers sota el lema “A Badalona Sud diem No a la violència vers les dones”.

Lectura del Manifest
A la tarda, a la plaça de la Vila, a partir de les 17.30 hores, i organitzat per la Federació de Dones de Badalona, es representarà la perfomance “Que nadie te corte las alas”; tindrà lloc la lectura del el Manifest commemoratiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones i, per finalitzar, hi haurà un Recital poètic a càrrec de la poetessa Mireia Calafell i de la viol·lencelista Björt Runnars.

Recordem que aquest 2019 han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, 90 dones en tot l’Estat espanyol,10 de les quals a Catalunya.
També es comptabilitza, a través de casos apareguts a la premsa, 63 agressions sexuals múltiples en el que va d’any, 28 de les quals a Catalunya. Aquestes dades suposen un increment del 250% respecte de les 18 agressions sexuals múltiples que hi van haver l’any 2016.

Deixa un comentari