Publicat el 27/06/2016

Una setmana després d’ajornar per motius tècnics la seva sortida des del port de Badalona, el dimarts 28 de juny, a les 8.30 hores, el vaixell Astral de l’ONG Proactiva Open Arms va salpar cap a les aigües del Mediterrani Central amb l’objectiu d’ampliar el seu operatiu permanent a Lesbos, a Grècia. Es tracta d’un veler medicalitzat que realitzarà tasques de vigilància i salvament davant les costes de Líbia.
L’acte va comptar amb la presència de les alcaldesses de Badalona, Dolors Sabater, i de Barcelona, Ada Colau.

Es recorda que  Proactiva Open Arms disposa d’un local cedit al port de Badalona on el vaixell medicalitzat hi té la seva base. Aquest veler, cedit per un empresari italià a l’ONG, ha estat convertit després d’una remodelació integral feta al port de Badalona en un vaixell polivalent medicalitzat. L’Astral està dotat amb tecnologia actual i els sistemes de comunicació necessaris per poder treballar de forma coordinada amb autoritats marítimes i organitzacions que treballin a la zona. 
Des de setembre de 2015, Proactiva Open Arms està desenvolupant la seva tasca humanitària a Lesbos (Grècia), al mar Egeu, ajudant els refugiats a desembarcar a la costa grega amb les millor condicions de seguretat possibles. Aquesta ONG ha ajudat més de 140.000 persones.

Deixa un comentari