Publicat el 12/04/2016

El servei urbà de transport municipal del Masnou ampliarà el seu servei als diumenges i festius de tot l’anyL´autobús de la línia C-19 circularà també els diumenges i festius de tot l´any seguint els horaris dels diumenges i festius d´estiu.
L´ampliació serà efectiva a partir de la propera tardor. L´Equip de Govern ha pres aquesta decisió animat per les conclusions satisfactòries a què s´ha arribat després de l´anàlisi de les dades obtingudes des de la posada en marxa del nou servei de transport urbà a finals del mes de desembre. De fet, la possibilitat de l´ampliació del servei ja va ser una de les millores previstes al nou conveni amb l´empresa Casas, la Generalitat i l´Autoritat del Transport Metropolità.

Segons les xifres de què disposa la Regidoria de Mobilitat i Via Pública, durant el primer trimestre de l´any 2016 s´ha produït un increment del nombre de persones en un 5,1%, amb un total de 1.674 viatges més respecte el mateix període del 2015.

De les mateixes xifres es desprèn que la mitjana d´ús del servei en un dia feiner és del 17,47% del total dels viatges setmanals; mentre que els dissabtes és del 8,62%. Les hores en què hi ha més viatgers és entre les 11 i les 19.30 h.

Pel que fa a les parades, les que registren una major afluència de persones són les de l´estació de tren del Masnou (20%), la de l´estació de tren d´Ocata (16%) i la de l´inici de la línia al carrer de Berguedà amb el carrer de Joan XXIII (15%). Segueixen la dels Jardins dels Països Catalans (6%), i la del Mercat Municipal i la de la Nacional II amb el Torrent de l´Ase (totes dues amb un 4%). Quant als bitllets, la majoria de les persones usuàries utilitzen títols integrats (72%), davant els que utilitzen bitllets senzills (27,5%), i el nombre de bitllets senzills reduïts quadriplica els senzills.

Deixa un comentari