Publicat el 07/04/2022

Es facilita així a les persones que viuen en aquests barris poder apropar-se al Servei d’Ocupació de Mataró i rebre suport o assessorament per millorar la seva ocupabilitat

 

 

 

El SOM ha ampliat els seus punts d’atenció a la ciutat, obrint-ne dos de nous. Aquesta acció de millora en l’atenció a la ciutadania està associada, en aquest cas, als dispositius d’acompanyament a la inserció sociolaboral “Incorpora’t” i “Jo també” del programa finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya “Treball als Barris”.
Aquest programa està adreçat a donar suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social. La subvenció atorgada a l’Ajuntament de Mataró ha estat de més de 600.000 €, per tal de portar a terme diferents accions de promoció de l’ocupabilitat de les persones residents en aquests barris, a la vegada que es fomenta la cohesió social.

Les persones residents en aquests barris interessades en rebre aquesta atenció poden adreçar-se al Centre Cívic Cerdanyola els dimarts de 9 a 14 h i al Centre Cívic Rocafonda – El Palau els dimecres de 9 a 14 h. En els dos espais hi ha un equip format per personal administratiu i personal tècnic d’ocupació que ofereixen:

  • Recepció de les demandes de les persones que vulguin ser ateses, tant si ja són usuàries del SOM com si s’adrecen al servei per primera vegada.
  • Punt d’Informació Laboral: resolució de dubtes, assessorament individual, derivació a recursos, actualització de dades i altres consultes relacionades  amb l’orientació professional, la formació  o la recerca de feina.
  • Espai de recerca de feina: activitats d’acompanyament grupal per a persones que estan en procés de recerca de feina.

Les persones d’aquestes zones que estan buscant feina, volen formar-se o necessiten orientació professional, ara ho tenen més a prop.

A més d’aquests dispositius d’acompanyament a la inserció laboral de les persones participants, el programa també inclou plans d’ocupació que permeten la contractació de 20 persones que realitzaran obres i serveis d’interès general i social en aquests barris.
A partir de l’1 d’abril s’han contractat peons i oficials de diferents oficis (jardineria, pintura i paleta), i diferent personal tècnic que atendrà algunes de les necessitats socials dels barris (dinamització d’espais públics, atenció a gent gran en soledat, suport en la matrícula a centres educatius, suport a comunitats de propietaris, atenció a infants amb NEE).

Més informació: Telèfon 93 758 21 31 (de 9 a 14 h) web o al correu serveiocupacio@ajmataro.cat.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari