Publicat el 26/04/2021

Les formacions mensuals “Descobreix el sector de…” presentaran àmbits d’ocupació diversos amb la voluntat d’oferir recursos per facilitar el procés d’orientació laboral i de descobriment de les ocupacions

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ha dut a terme avui el taller “Descobreix el sector del lleure”, que ha comptat amb la col·laboració d’empreses i entitats de referència com Pere Tarrés, Macedònia i l’AEILL Cerdanyola.
Aquesta activitat s’emmarca dins els tallers “Anem per feina” i forma part d’un nou cicle d’activitats mensuals que tenen l’objectiu d’oferir recursos per al desenvolupament professional a les persones que es troben en procés d’orientació laboral.

El proper taller del cicle s’anomenarà “Descobreix el sector del transport i la logística” i tindrà lloc el 7 de juny. Comptarà amb la col·laboració d’empreses com SEUR GeoPost i DHL Exel Supply Shain.
Altres sectors que es presentaran seran el de la  neteja (juliol), l’agrari i forestal (octubre), el sanitari (novembre) i el comerç i e-commerce (desembre).

Cadascuna d’aquestes propostes constarà de dues sessions de dues hores. La primera adoptarà el format de taula rodona on empreses i professionals d’un sector d’activitat concret explicaran la seva experiència. Seguidament, s’obrirà un espai per afavorir el diàleg entre els participants i la formulació de preguntes.
A la segona sessió, les persones interessades en el sector d’activitat treballaran amb el personal tècnic del SOM per preparar-se per accedir al lloc de treball desitjat.
S’abordaran aspectes com les ocupacions relacionades amb l’àmbit treballat, les borses de treball específiques existents, les ofertes de feina, així com el nivell formatiu i les competències necessàries per accedir a l’ocupació.

Tallers adaptats a les necessitats derivades de la pandèmia per Covid-19

A banda dels tallers per millorar l’ocupabilitat de les persones i davant les necessitats detectades en el context de pandèmia actual, el SOM ha encetat altres activitats innovadores. És el cas de les adreçades a la millora de la gestió emocional o d’altres amb l’objectiu d’adaptar les persones als nous processos de selecció.
Els tallers “Anem per feina” són en format virtual a través de la plataforma Zoom i estan oberts a tota la ciutadania.
Cal inscripció prèvia en aquest web: https://www.mataro.cat/ca/ocupacio/persones/formularis/activitats/preinscripcio-activitats-anem-per-feina

 

 

 

 

 

Deixa un comentari